Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Pyragas "Draugystė"
AUTORIUS:
Valentina
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
180 gramų kepinių margarino
150 gramų sviesto
150 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
3 valgomieji šaukštai grietinės
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
600 gramų miltai
100 gramų uogienės
500 gramų varškės
80 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių
2 valgomieji šaukštai vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kambario temperatūros sviestą ir margariną išsukam su cukrumi, tada po vieną įsukame kiaušinius, įmaišome grietinę.
Pabaigoje beriame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, suminkome tešlą.
Daliname pusiau, aš vieną pusę palikau truputį didesnę.
Vieną dalį iškočiojame (didesnę), dedame į formą išklotą kepimo popieriumi, padarome neaukštus kraštelius. Likusią tešlą dedame į šaldytuvą.
2.
Kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol gražiai pagelsta.
Išimame iš orkaitės ir paliekame atvėsti.
Kol vėsta, pasidarome įdarą: į dubenį dedame varškę, 2 trynius (vieną pasiliekame aptepimui), cukrų, vanilinį cukrų ir labai gerai išmaišome.
Pabaigoje įmaišome iki standumo išplaktus 3 baltymus.
Atvėsusį padą aptepame uogiene, sukrečiame paruoštą varškę, išlyginame.
3.
Iškočiojame likusią tešlą, užvyniojame ant kočėlo ir atsargiai pernešame ant pyrago.
Kiek išeina, prispaudžiame kraštelius, aptepame paviršių tryniu, šakute padarome dryželius.
4.
Paruoštą pyragą dedame į iki 180 C įkaitintą orkaitę. Kepame apie 40 minučių, kol gražiai parunda.
5.
Pilnai atvėsiname ir ragaujame.

Pyragas "Draugystė"

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 20
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Kambario temperatūros sviestą ir margariną išsukam su cukrumi, tada po vieną įsukame kiaušinius, įmaišome grietinę.
    Pabaigoje beriame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, suminkome tešlą.
    Daliname pusiau, aš vieną pusę palikau truputį didesnę.
    Vieną dalį iškočiojame (didesnę), dedame į formą išklotą kepimo popieriumi, padarome neaukštus kraštelius. Likusią tešlą dedame į šaldytuvą.

  2. Kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol gražiai pagelsta.
    Išimame iš orkaitės ir paliekame atvėsti.
    Kol vėsta, pasidarome įdarą: į dubenį dedame varškę, 2 trynius (vieną pasiliekame aptepimui), cukrų, vanilinį cukrų ir labai gerai išmaišome.
    Pabaigoje įmaišome iki standumo išplaktus 3 baltymus.
    Atvėsusį padą aptepame uogiene, sukrečiame paruoštą varškę, išlyginame.

  3. Iškočiojame likusią tešlą, užvyniojame ant kočėlo ir atsargiai pernešame ant pyrago.
    Kiek išeina, prispaudžiame kraštelius, aptepame paviršių tryniu, šakute padarome dryželius.

  4. Paruoštą pyragą dedame į iki 180 C įkaitintą orkaitę. Kepame apie 40 minučių, kol gražiai parunda.

  5. Pilnai atvėsiname ir ragaujame.

Receptą atsiuntė Valentina

Komentarai (5)


  • Fee 2018-04-30 23:43

    Skardą kad tilptų į orkaitę o uogos kad nebūtų surugusios! Kokie įdomūs klausimai!


  • Dalia 2018-01-26 23:03

    L skanus pyragaspagal recepta visa laika gerai iseina


  • Rozalija 2017-06-01 22:15

    Kokio dydžio skarda?


  • Анжелика 2017-03-18 13:30

    Kokią uogienė reikalingą?


  • Kristina 2016-01-17 18:26

    Aciu,uz puiku recepta,pyragas buvo nuostabus,nebuvo geda nuo draugu


Daugiau receptų