Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Pyragas „Karpatai“
AUTORIUS:
Ingryda
INGREDIENTAI:
3 vienetai kiaušinių
120 gramų kvietinių miltų
600 mililitrų aliejaus
300 gramų sviesto
500 gramų kondensuoto pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kondensuoto pieno indelius sudedame į puodą su vandeniu ir verdame maždaug apie 2 val.
Iš kiaušinių ir miltų suminkome tešlą.
Iš gautos tešlos padarom mažyčius rutuliukus (nenustebkite - jų bus daug) ir verdam įkaitusiame aliejuje.
Išvirus kondensuotam pienui (gaunasi tirštas karamelės spalvos) sumaišome jį su ištirpintu sviestu ir gerai išsukame, kad nesigautų gumuliukų.
Visą kondensuoto pieno ir sviesto masę užpilame ant aliejuje išvirtų rutuliukų, iš kurių suformuojame norimą formą (aš darau kalną).
Gautą pyragą padedame šaltai visai nakčiai, o ryte puošiame ištirpintu šokoladu, pabarstukais arba kokoso drožlėmis.
Skanaus.

Pyragas „Karpatai“

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Kondensuoto pieno indelius sudedame į puodą su vandeniu ir verdame maždaug apie 2 val.
Iš kiaušinių ir miltų suminkome tešlą.
Iš gautos tešlos padarom mažyčius rutuliukus (nenustebkite - jų bus daug) ir verdam įkaitusiame aliejuje.
Išvirus kondensuotam pienui (gaunasi tirštas karamelės spalvos) sumaišome jį su ištirpintu sviestu ir gerai išsukame, kad nesigautų gumuliukų.
Visą kondensuoto pieno ir sviesto masę užpilame ant aliejuje išvirtų rutuliukų, iš kurių suformuojame norimą formą (aš darau kalną).
Gautą pyragą padedame šaltai visai nakčiai, o ryte puošiame ištirpintu šokoladu, pabarstukais arba kokoso drožlėmis.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Ingryda

Komentarai (10)


  • rima 2015-02-18 11:28

    Tikras ,,karpatai,,visai kitoks pyragas,tai pyragas is plikytos teslos ir kremo


  • INGA 2015-02-17 22:20

    Reikės pabandyti.VILIOJA:-)


  • janina 2015-01-04 15:36

    Mes jį vadiname bičių korys.Vietoje kondensuoto pieno imame stiklinę cukraus ir tiek pat medaus-pavirti 10-15 min ir sumaišyti su rutuliukais


  • ramunele12 2014-12-04 15:11

    o kam stovet?jug skardines imeti i vandeni ir verdi,tik poto atausint reikia


  • bimas 2012-07-20 17:46

    labai skanu bet neragavau


  • sarunas 2011-10-12 09:21

    jo skanus paskambinkit pasakysiu dar daugiau salldziu paslapciu ne tik seip bet ir lovoje 861653387


  • EgLūTęęęę 2011-10-07 15:55

    :myliu: :myliu: :myliu: :myliu: :myliu: :myliu: :myliu: :myliu:


  • Marijus 2011-10-07 11:25

    Zinau sita. labai skanu. Darydavau kazkada. Tik su trupiniu darymu uztrukdavau. Siaip mano vienas is skaniausiu. Mes ji vadindavom "Trupininiu".


  • ingryda 2011-09-23 15:54

    :-) nesuprantu,kas ne taip?


  • edita 2011-09-23 14:41

    kaskas cia man ne taip. %-)


Daugiau receptų