Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Pyragas „Kiaušinienė“
AUTORIUS:
Jolanta
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
INGREDIENTAI:
395 gramai abrikosų (konservuoti, kremui)
50 gramų cukraus (kremui)
4 valgomieji šaukštai cukraus (tešlai)
4 vienetai kiaušinių (tešlai)
1 vienetas kiaušinių (tryniai, kremui)
25 gramai kvietinių miltų (kremui)
4 valgomieji šaukštai kvietinių miltų (tešlai)
300 mililitrų pieno (kremui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Biskvitas: Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi iki purumo. Sudėti miltus, gerai išmaišyti. Iki standumo išplakti baltymus ir sudėti į trynių masę. Viską gerai išmaišyti ir supilti tešlą į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kepti 12-15 min. 200° C orkaitėje.

Iškepusį biskvitą atvėsinti, ant jo užtepti išvirtą ir atvėsintą kremą ir papuošti abrikosais.

Kremo gaminimas: Kiaušinio trynį, cukrų ir miltus gerai išplakti. Puode pieną pakaitinti, bet neužvirti, kiaušinių masę nuolat maišant supilti į pieną ir trumpai pavirti.

Pyragas „Kiaušinienė“

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Biskvitas: Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi iki purumo. Sudėti miltus, gerai išmaišyti. Iki standumo išplakti baltymus ir sudėti į trynių masę. Viską gerai išmaišyti ir supilti tešlą į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kepti 12-15 min. 200° C orkaitėje.

Iškepusį biskvitą atvėsinti, ant jo užtepti išvirtą ir atvėsintą kremą ir papuošti abrikosais.

Kremo gaminimas: Kiaušinio trynį, cukrų ir miltus gerai išplakti. Puode pieną pakaitinti, bet neužvirti, kiaušinių masę nuolat maišant supilti į pieną ir trumpai pavirti.

Receptą atsiuntė Jolanta

Komentarai


Daugiau receptų