Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Pyragas "Malkos po sniegu"
AUTORIUS:
jolanta
INGREDIENTAI:
2 vienetai vyšnių (šaldytos, pakeliai)
3 stiklinės kvietinių miltų
1 arbatinis šaukštelis sodos (užgesinta acte)
250 gramų sviesto
200 gramų grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kremui:
600 g grietinės
1 stiklinė cukraus
citrinos rūgšties
grietinėlės standiklio arba 10 g želatinos (Dr.Otcear)

Prieš gaminant išimame iš šaldiklio vyšnias, kad atšiltų.

Gaminame tešlą: sutarkuojame sviestą per burokinę tarką, sudedam likusius tešlos produktus ir suminkome tešlą. Iš tešlos suformuojame pailgą formą, kad paskui ją būtų lengviau supjaustyti į 15 dalių arba paprasčiausiai padalijame tešlą į 15 dalių.

Tešlą įdedame į šaldytuvą 3 val (tik ne į šaldiklį).

išėmus iš šaldytuvo tešlą, kiekvieną dalį kočiojame į keturkampius lapelius. Ilgis lapelių turi būti toks, kad tilptų į kepimo skardą.Dedame atšilusias vyšnias ir suvyniojame į volelį. Sudedam pagaliukus kepti, kepa apie 15 min 200 laipsnių karštyje. Iškeptus pagaliukus išimti ir palikti, kad atvėstų. Nebijoti, kad imant gali sulūžti, tada tuos lūžusius dėti į vidurį.

Ruošti kremą. Grietinę (aš naudoju Dvaro, nes ji riebiausia) išplakti su cukrumi ir trupučiu citrinos rūgšties. Galima dėti arba grietinėlės standiklio arba, jeigu grietinė neriebi, 10 g želatinos.

Ant lėkštės išdėti 5 pagaliukus, aplieti kremu, tada deti 4 pagaliukus ir vel aplieti kremu, taip sudedam visas "malkas" ir dedam į šaldytuvą, kad sustingtų. Sknaus!

Pyragas "Malkos po sniegu"

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Kremui:
600 g grietinės
1 stiklinė cukraus
citrinos rūgšties
grietinėlės standiklio arba 10 g želatinos (Dr.Otcear)

Prieš gaminant išimame iš šaldiklio vyšnias, kad atšiltų.

Gaminame tešlą: sutarkuojame sviestą per burokinę tarką, sudedam likusius tešlos produktus ir suminkome tešlą. Iš tešlos suformuojame pailgą formą, kad paskui ją būtų lengviau supjaustyti į 15 dalių arba paprasčiausiai padalijame tešlą į 15 dalių.

Tešlą įdedame į šaldytuvą 3 val (tik ne į šaldiklį).

išėmus iš šaldytuvo tešlą, kiekvieną dalį kočiojame į keturkampius lapelius. Ilgis lapelių turi būti toks, kad tilptų į kepimo skardą.Dedame atšilusias vyšnias ir suvyniojame į volelį. Sudedam pagaliukus kepti, kepa apie 15 min 200 laipsnių karštyje. Iškeptus pagaliukus išimti ir palikti, kad atvėstų. Nebijoti, kad imant gali sulūžti, tada tuos lūžusius dėti į vidurį.

Ruošti kremą. Grietinę (aš naudoju Dvaro, nes ji riebiausia) išplakti su cukrumi ir trupučiu citrinos rūgšties. Galima dėti arba grietinėlės standiklio arba, jeigu grietinė neriebi, 10 g želatinos.

Ant lėkštės išdėti 5 pagaliukus, aplieti kremu, tada deti 4 pagaliukus ir vel aplieti kremu, taip sudedam visas "malkas" ir dedam į šaldytuvą, kad sustingtų. Sknaus!

Receptą atsiuntė jolanta

Komentarai (13)


  • jolanta 2011-07-05 14:48

    aisku,kad zelatina deti isbrinkita,kaip ir i visus kremus..


  • aliona 2011-07-05 14:02

    tik nesuprantu zelatina taip ideti ar istirpinti su siek tiek vandens


  • egle 2010-12-17 15:51

    O kaip manot, ar su saldytom gervuoges pavyktu? :)


  • jolanta 2010-12-01 13:41

    manau jos netiks,nes paprasciausiai istis...pasileis sultys is ju ir malkeles neiskeps graziai,rekomenduoju vysnias,tada pyragas pavyks puikiai!


  • jjjjjjjjj 2010-12-01 12:10

    ar šaldytos braškės tiktu? laukiu atsakymo :-)


  • gryte 2010-11-30 20:06

    Atrodo graziai, reiks pabandyti ! ;-)


  • Smaguris. 2010-09-06 15:34

    Reiks sita recepta uzrodyt savajai ;DD :-D


  • cool 2010-08-23 14:25

    gal ir visi nieko pabandysiu ;-)


  • Deima 2010-05-28 01:30

    Gavos labai labai labai tiesiog labai skanus desertas :super: :super:


  • Gintare 2010-03-29 10:15

    maciau sio recepto ivairiu variantu ir tikiu kad verta isbandyt,turetu buti minkstas ir gardus dalykas.


Daugiau receptų