Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Pyragas "Saulėgrąža"
AUTORIUS:
Dovilė
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
INGREDIENTAI:
100 gramų aguonų (tešlai)
200 gramų cukraus (tešlai)
150 gramų margarino (tešlai)
2 valgomieji šaukštai medaus
1 vienetas persikų (konservuoti, indeliuose)
80 gramų saulėgrąžų
2 vienetai kiaušinių (tešlai)
300 gramų kvietinių miltų (tešlai)
120 mililitrų pieno (tešlai)
30 gramų sviesto
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių (tešlai)
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus (tešlai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Viename dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, paprastą ir vanilinį cukrų.
Kitame sumaišyti kiaušinius, pieną, tirpintą ir atvėsintą margariną (ar sviestą).

Skystą mišinį supilti į miltų mišinį ir įmaišyti aguonas.
Tešlą dėti į riebalais išteptą formą ir į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę.

Ruošti papuošimą:
Persikus dėti į kiaurąsamtį, kad nusivarvėtų ir supjaustyti plonomis riekelėmis.
Į keptuvę ar puodą dėti medų, cukrų, sviestą. Viską kaitinti ant nedidelės ugnies, maišyti, kol ištirps cukrus. Tada sudėti truputį pakepintas sausoje keptuvėje saulėgrąžas. Jei masė nepakankamai tiršta pridėti dar saulėgrąžų.
Po 20 minučių, kai pyrago viršus bus pakankamai sukietėjęs, išimti ir greitai išdėlioti griežinėliais persikus, per vidurį - saulėgrąžų masę. Dėti į orkaitę dar 15 minučių. Leiskite atvėsti formoje. Skanaus!

Pyragas "Saulėgrąža"

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Viename dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, paprastą ir vanilinį cukrų.
Kitame sumaišyti kiaušinius, pieną, tirpintą ir atvėsintą margariną (ar sviestą).

Skystą mišinį supilti į miltų mišinį ir įmaišyti aguonas.
Tešlą dėti į riebalais išteptą formą ir į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę.

Ruošti papuošimą:
Persikus dėti į kiaurąsamtį, kad nusivarvėtų ir supjaustyti plonomis riekelėmis.
Į keptuvę ar puodą dėti medų, cukrų, sviestą. Viską kaitinti ant nedidelės ugnies, maišyti, kol ištirps cukrus. Tada sudėti truputį pakepintas sausoje keptuvėje saulėgrąžas. Jei masė nepakankamai tiršta pridėti dar saulėgrąžų.
Po 20 minučių, kai pyrago viršus bus pakankamai sukietėjęs, išimti ir greitai išdėlioti griežinėliais persikus, per vidurį - saulėgrąžų masę. Dėti į orkaitę dar 15 minučių. Leiskite atvėsti formoje. Skanaus!

Receptą atsiuntė Dovilė

Komentarai


Daugiau receptų