Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Pyragas „Saulėlydis“
AUTORIUS:
Justė ir Kamilė
INGREDIENTAI:
250 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių
300 gramų kvietinių miltų
250 mililitrų saulėgrąžų aliejaus
120 mililitrų pieno
200 mililitrų grietinėlės (plakimui)
0.5 arbatinio šaukštelio sodos
1 stiklinė braškių
šiek tiek druskos
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaušinių baltymus išplakti su žiupsneliu druskos iki standžių putų.
Maišant mediniu šaukštu palaipsniui įmaišyti trynius, cukrų, aliejų, pieną ir miltus.
Tešlą supilti į skardą, dėti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti, kol gražiai paruduos bei vidus bus gerai iškepęs.
Pyragą atvėsinti, o kol pyragas atvės, plakikliu išplakti grietinėlę.
Grietinėle aptepti atvėsusį pyragą ir papuošti braškėmis.
Skanaus.

Pyragas „Saulėlydis“

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Kiaušinių baltymus išplakti su žiupsneliu druskos iki standžių putų.
Maišant mediniu šaukštu palaipsniui įmaišyti trynius, cukrų, aliejų, pieną ir miltus.
Tešlą supilti į skardą, dėti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti, kol gražiai paruduos bei vidus bus gerai iškepęs.
Pyragą atvėsinti, o kol pyragas atvės, plakikliu išplakti grietinėlę.
Grietinėle aptepti atvėsusį pyragą ir papuošti braškėmis.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Justė ir Kamilė

Komentarai


Daugiau receptų