Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Pyragas su abrikosais
AUTORIUS:
Rita
INGREDIENTAI:
100 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
200 gramų kvietinių miltų
100 gramų sviesto
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Varškės masei reikės:
500 g varškės;
1 stiklinės cukraus;
150 g grietinės;
2 šaukštų krakmolo;
3 kiaušinių;
nutarkuotos citrinos žievelės ir 2 šaukštų cit. sulčių, vieno indelio koncervuotų abrikosų ar persikų.

Kambario temperatūros sviestą labai gerai išplakame su kiaušiniu ir cukrumi. Sudedame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tešla turi išeiti minkšta (neminkoma). Tešlą dedame į šaldiklį, kol darysime varškės masę.
Viename inde labai gerai išplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kitame - varškę su grietine, krakmolu ir citrina. Į kiaušinių masę sudedame varškę ir išmaišome.

Į tortinę formą dedame tešlą ir paskirstome ją taip, kad išeitų krašteliai. Supilame varškę. Ant viršaus dedame koncervuotus abrikosus.
Kepame maždaug valandą 180 laipsnių temperatūroje. Skaniausias pyragas yra tada, kai atšąla.Iškepusį pabarstyti cukraus pudra.

SKANAUS.

Pyragas su abrikosais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Varškės masei reikės:
500 g varškės;
1 stiklinės cukraus;
150 g grietinės;
2 šaukštų krakmolo;
3 kiaušinių;
nutarkuotos citrinos žievelės ir 2 šaukštų cit. sulčių, vieno indelio koncervuotų abrikosų ar persikų.

Kambario temperatūros sviestą labai gerai išplakame su kiaušiniu ir cukrumi. Sudedame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tešla turi išeiti minkšta (neminkoma). Tešlą dedame į šaldiklį, kol darysime varškės masę.
Viename inde labai gerai išplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kitame - varškę su grietine, krakmolu ir citrina. Į kiaušinių masę sudedame varškę ir išmaišome.

Į tortinę formą dedame tešlą ir paskirstome ją taip, kad išeitų krašteliai. Supilame varškę. Ant viršaus dedame koncervuotus abrikosus.
Kepame maždaug valandą 180 laipsnių temperatūroje. Skaniausias pyragas yra tada, kai atšąla.Iškepusį pabarstyti cukraus pudra.

SKANAUS.

Receptą atsiuntė Rita

Komentarai (6)


  • Rita 2010-03-16 20:25

    Kaip atšals pyragas, varškė sustings ir viskas bus gerai ;-)


  • (anonimas) 2010-03-16 16:59

    Man kazko varske nesustingo.. :-(


  • Rita 2010-01-27 09:06

    pradedancioji virtuveje , čia yra viskas gerai, viršuje yra kiekiai tešlai, o apačioje kiekiai varškės masei ;-) .


  • pradedancioji virtuveje 2010-01-26 22:21

    sveiki. gal galite pasakyti, pagal kuri recepta gaminti? virsuje nurodyta, kad 1 kiausinis ir pan, o "gaminti" jau visai kiti kiekiai ir kitos sudetines dalys... :-(


  • zita 2009-06-20 09:47

    labai myliu gaminti ir mano pusbroliu labai patiko :super:


  • zita 2009-02-14 11:38

    nuostabus pyragas ir greitai padaromas :super:


Daugiau receptų