Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Pyragas su aguonomis ir grietinės stogeliu
AUTORIUS:
Dorianas
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Autorius apie receptą: Kadangi labai mėgstu desertus su aguonomis, tad nenuostabu, kad pasirinkau išbandyti šitą aguonų pyragą. Varškė ir krakmolas puikiai suteikia formą sūriui, kuris paprastai Kadangi labai mėgstu desertus su aguonomis, tad nenuostabu, kad pasirinkau išbandyti šitą aguonų pyragą. Varškė ir krakmolas puikiai suteikia formą sūriui, kuris paprastai sunkiai kepa ir stingsta. Citrinos sultys suteikia malonų rūgštumą ir pyragas dėl to nėra toks saldus. (...daugiau) Dorianas
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
400 gramų varškės (riebi)
3 vienetai kiaušinių
150 gramų cukraus
100 mililitrų pieno
100 gramų aguonų
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
1 arbatinis šaukštelis krakmolo
Pagrindui:
150 gramų sausainių
60 gramų sviesto
1 valgomasis šaukštas aguonų
1 arbatinis šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės
Viršui:
500 gramų grietinės (25-30 proc.)
2 valgomieji šaukštai miltelinis cukrus
1 valgomasis šaukštas citrinos sultys
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Užvirinti pieną, berti į jį 100g aguonų, nukaisti, uždengti ir palikti brinkti.
2.
Sausainius susmulkinti labai smulkiai. Sumaišyti su sviestu, šaukšteliu aguonų ir citrinos žievelėmis. Suformuoti dugną apie 26 cm skersmens formoje ir statyti į šaldytuvą.
3.
Varškę sumaišyti su sūriu, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir krakmolu. Išplakti. Po to įmušti kiaušinius ir dar kartą gerai išplakti. Sukrėsti nuvarvintas aguonas ir dar kartą išplakti.
4.
Dėti į formą su sausainiais. Formos apačią apvynioti dviguba folija ir kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Tada sumažinti iki 120 C laipsnių ir dar kepti apie 60 min.
5.
Suplakti greitinę, cukrų ir citrinos sultis. Aplieti pyrago viršų grietinės plakiniu ir dar 5 min. pakepti. Tada palikti orkaitėje ataušti ir statyti į šaldytuvą nakčiai.

Pyragas su aguonomis ir grietinės stogeliu

Recepto autorius: Kadangi labai mėgstu desertus su aguonomis, tad nenuostabu, kad pasirinkau išbandyti šitą aguonų pyragą. Varškė ir krakmolas puikiai suteikia formą sūriui, kuris paprastai ( ...daugiau ) Dorianas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 5
Kremui: Pagrindui: Viršui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Užvirinti pieną, berti į jį 100g aguonų, nukaisti, uždengti ir palikti brinkti.

  2. Sausainius susmulkinti labai smulkiai. Sumaišyti su sviestu, šaukšteliu aguonų ir citrinos žievelėmis. Suformuoti dugną apie 26 cm skersmens formoje ir statyti į šaldytuvą.

  3. Varškę sumaišyti su sūriu, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir krakmolu. Išplakti. Po to įmušti kiaušinius ir dar kartą gerai išplakti. Sukrėsti nuvarvintas aguonas ir dar kartą išplakti.

  4. Dėti į formą su sausainiais. Formos apačią apvynioti dviguba folija ir kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Tada sumažinti iki 120 C laipsnių ir dar kepti apie 60 min.

  5. Suplakti greitinę, cukrų ir citrinos sultis. Aplieti pyrago viršų grietinės plakiniu ir dar 5 min. pakepti. Tada palikti orkaitėje ataušti ir statyti į šaldytuvą nakčiai.

Receptą atsiuntė Dorianas

Komentarai


Daugiau receptų