Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Pyragas su kokosu ir karamele
AUTORIUS:
Šarūnė
INGREDIENTAI:
1 stiklinė cukraus
1 arbatinis šaukštelis vanilės (ekstraktas)
3 vienetai kiaušinių (+ 1 trynys)
2 stiklinės kvietinių miltų
0.3 stiklinės grietinėlės
0.25 arbatinio šaukštelio druskos
100 gramų sviesto
2.5 stiklinės kokosų (drožlės)
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
350 gramų karamelės (Dulce de Leche)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Suberti į didelį dubenį miltus, kepimo miltelius, 0,5 stiklinės cukraus bei druską ir viską išmaišyti šluotele.
Pridėti sviesto ir viską sutrinti pirštais iki šlapio smėlio konsistensijos.
Tuomet įdėti 1 kiaušinį bei dar vieną papildomą kiaušinio trynį, vanilės ekstraktą ir viską gerai išminkyti.
Iš gautos tešlos suformuoti diską, apdengti maistine plėvele ir padėti 30 min. į šaldytuvą.
Viename dubenyje sumaišyti kokoso drožles, 2 kiaušinius, 0,5 stiklinės cukraus ir grietinėlę.
Atšaldyta tešla iškloti kepimo formą.
Ant tešlos paskirstyti karamelę ir ant viršaus sudėti kokoso drožlių mišinį.
Kepti apie 30-35 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Jei matysite, kad pyragas dar neiškepęs, o viršus jau per daug apskrudęs, galite viršų uždengti folija.
Patiekti atvėsusį.
Skanaus.

Pyragas su kokosu ir karamele

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Suberti į didelį dubenį miltus, kepimo miltelius, 0,5 stiklinės cukraus bei druską ir viską išmaišyti šluotele.
Pridėti sviesto ir viską sutrinti pirštais iki šlapio smėlio konsistensijos.
Tuomet įdėti 1 kiaušinį bei dar vieną papildomą kiaušinio trynį, vanilės ekstraktą ir viską gerai išminkyti.
Iš gautos tešlos suformuoti diską, apdengti maistine plėvele ir padėti 30 min. į šaldytuvą.
Viename dubenyje sumaišyti kokoso drožles, 2 kiaušinius, 0,5 stiklinės cukraus ir grietinėlę.
Atšaldyta tešla iškloti kepimo formą.
Ant tešlos paskirstyti karamelę ir ant viršaus sudėti kokoso drožlių mišinį.
Kepti apie 30-35 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Jei matysite, kad pyragas dar neiškepęs, o viršus jau per daug apskrudęs, galite viršų uždengti folija.
Patiekti atvėsusį.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Šarūnė

Komentarai


Daugiau receptų