Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Pyragas su mascarpone
AUTORIUS:
Rita
INGREDIENTAI:
2 valgomieji šaukštai cukraus (rudasis)
200 gramų sausainių (kakaviniai ar šokoladiniai)
70 gramų sviesto (tirpintas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kremas:
750 g mascarponės sūrio;
100 g rudojo cukraus;
1 citrinos sulčių ir nutarkuotos žievelės;
3 kiaušinių.

Sausainius labai gerai sutriname į trupinius ir sumaišome su cukrumi ir sviestu. Gautą masę dedame į formos dugną ir gerai suspaudžiame, dedame į šaldytuvą kol pagaminsime kremą.

Kremui gerai išplakame kiaušinių baltymus. Kitame inde labai gerai išlakame sūrį, kiaušinių trynius ir cukrų (apie 10min.) Baigiant plakti sudedame citrinos sultis ir nutarkuotą žievelę. Galiausiai sudedame kiaušinių baltymus ir lengvai išmaišome. Gautą masę pilame ant sausainių ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 45 min.

Iškepusį pyragą atvėsiname ir nakčiai dedame į šaldytuvą. Jis turi gerai atvėsti ir sustigti. Iškepes jis būna labai minkštas todėl valgomas tik gerai atšaldytas. Labai skanus.

Pyragas su mascarpone

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Kremas:
750 g mascarponės sūrio;
100 g rudojo cukraus;
1 citrinos sulčių ir nutarkuotos žievelės;
3 kiaušinių.

Sausainius labai gerai sutriname į trupinius ir sumaišome su cukrumi ir sviestu. Gautą masę dedame į formos dugną ir gerai suspaudžiame, dedame į šaldytuvą kol pagaminsime kremą.

Kremui gerai išplakame kiaušinių baltymus. Kitame inde labai gerai išlakame sūrį, kiaušinių trynius ir cukrų (apie 10min.) Baigiant plakti sudedame citrinos sultis ir nutarkuotą žievelę. Galiausiai sudedame kiaušinių baltymus ir lengvai išmaišome. Gautą masę pilame ant sausainių ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 45 min.

Iškepusį pyragą atvėsiname ir nakčiai dedame į šaldytuvą. Jis turi gerai atvėsti ir sustigti. Iškepes jis būna labai minkštas todėl valgomas tik gerai atšaldytas. Labai skanus.

Receptą atsiuntė Rita

Komentarai (20)


  • kristina 2014-10-06 22:26

    O jis 8skepes turi but toks skystas? :(


  • Radvilė 2014-05-30 15:14

    kepu:)atrodo skaniai


  • Ruta 2014-04-28 11:53

    Kepiau jau du kartus. Labai skanus gaunasi ir viskas sustingsta puikiai.
    O citrinos sulciu as apie du saukstus tik ipilu.


  • Austėja 2013-01-11 16:17

    O jeigu keisti rudą cukrų į baltą, kiek balto reikėtų dėti? :-)


  • Jura 2011-05-10 13:47

    Tikrai skanus. Ir nereikia to rudo cukraus. Rudas cukrus nera toks saldus kaip baltas. Vadinasi reikia dėti baltojo cukraus mažiau ir viskas bus gerai ;) Ir vidus, kai atšalo - sustingo.


  • liutas be surio 2010-09-15 16:38

    padarykit man staigmena :-)


  • tulia 2010-07-28 11:56

    LABAI SKANUS GAVOSI :super:
    tik ir man skystokas gavosi, bet man atrodo,kad čia nuo citrinos sulčių, manau, kad per daug jų buvo (labai sultinga citrina pasitaikė). Šiandien vėl kepsiu, tik dabar sulčių beveik nepilsiu. Žiūrėsiu, kas gausis ;-)


  • Ineta 2010-04-10 15:03

    rudojo cukraus negalim pakeist i paprasta? skonis labai pasikeistu? :D


  • Julius 2009-12-25 11:49

    Pagaminau sventems - nerealiai skanus, visiems labai patiko. Ant virsaus dejau vynuoges, kivi ir papajas :super:


  • Shizofrenomatikas 2009-12-22 14:36

    speju bus skanu :super:


Daugiau receptų