Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Pyragas su obuoliais ir chalva
AUTORIUS:
Neringa
INGREDIENTAI:
0.5 stiklinės cukraus
2 vienetai kiaušinių
2 stiklinės kvietinių miltų
250 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įdaras:
700 g obuolių, skaniausia kuo rūgštesni
200 g riešutų chalvos

Pyrago viršui:
1 kiaušinis
1 šaukštas pieno
2 šaukštai cukraus

Į sviestą sudėti cukrų ir išplakti. Įmušti kiaušinius ir dar išplakti, sudėti miltus ir gerai išmaišyti. Tešlą įvynioti į polietileninį maišiuką ir dėti į šaldytuvą bent porai valandų.
Orkaitę įkaitinti iki 180 C. Obuolius nulupti, išimti sėklas ir
supjaustyti skiltelėmis. Ant miltais pabarstyto stalo iškočioti 2/3
tešlos, tešlą iškočioti didesnę nei kepimo forma 5 cm. Dėti tešlą i
sviestu išteptą formą, tešlos kraštus prispausti prie formos sienelių
(geriausia tešlą dėti į kepimo popierių). Sudėti pusę obuolių ir
užtrupinti chalvos, sudėti likusius obuolis ir vel užtrupinti chalvos.
Iš likusios tešlos iškočioti kepimo formos dydžio apskritimą ir uždėti
jį ant pyrago įdaro. Viršų aptepti kiaušinio ir pieno plakiniu,
apibarstyti cukrumi. Kepti apie 45 min.
Patiekti šiltą su ledais.

Pyragas su obuoliais ir chalva

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Įdaras:
700 g obuolių, skaniausia kuo rūgštesni
200 g riešutų chalvos

Pyrago viršui:
1 kiaušinis
1 šaukštas pieno
2 šaukštai cukraus

Į sviestą sudėti cukrų ir išplakti. Įmušti kiaušinius ir dar išplakti, sudėti miltus ir gerai išmaišyti. Tešlą įvynioti į polietileninį maišiuką ir dėti į šaldytuvą bent porai valandų.
Orkaitę įkaitinti iki 180 C. Obuolius nulupti, išimti sėklas ir
supjaustyti skiltelėmis. Ant miltais pabarstyto stalo iškočioti 2/3
tešlos, tešlą iškočioti didesnę nei kepimo forma 5 cm. Dėti tešlą i
sviestu išteptą formą, tešlos kraštus prispausti prie formos sienelių
(geriausia tešlą dėti į kepimo popierių). Sudėti pusę obuolių ir
užtrupinti chalvos, sudėti likusius obuolis ir vel užtrupinti chalvos.
Iš likusios tešlos iškočioti kepimo formos dydžio apskritimą ir uždėti
jį ant pyrago įdaro. Viršų aptepti kiaušinio ir pieno plakiniu,
apibarstyti cukrumi. Kepti apie 45 min.
Patiekti šiltą su ledais.

Receptą atsiuntė Neringa

Komentarai (1)


  • DyMa 2010-01-25 16:20

    :bloga: :-p


Daugiau receptų