
0.5 stiklinės | cukraus |
2 vienetai | kiaušinių |
2 stiklinės | kvietinių miltų |
250 gramų | sviesto |
700 g obuolių, skaniausia kuo rūgštesni
200 g riešutų chalvos
Pyrago viršui:
1 kiaušinis
1 šaukštas pieno
2 šaukštai cukraus
Į sviestą sudėti cukrų ir išplakti. Įmušti kiaušinius ir dar išplakti, sudėti miltus ir gerai išmaišyti. Tešlą įvynioti į polietileninį maišiuką ir dėti į šaldytuvą bent porai valandų.
Orkaitę įkaitinti iki 180 C. Obuolius nulupti, išimti sėklas ir
supjaustyti skiltelėmis. Ant miltais pabarstyto stalo iškočioti 2/3
tešlos, tešlą iškočioti didesnę nei kepimo forma 5 cm. Dėti tešlą i
sviestu išteptą formą, tešlos kraštus prispausti prie formos sienelių
(geriausia tešlą dėti į kepimo popierių). Sudėti pusę obuolių ir
užtrupinti chalvos, sudėti likusius obuolis ir vel užtrupinti chalvos.
Iš likusios tešlos iškočioti kepimo formos dydžio apskritimą ir uždėti
jį ant pyrago įdaro. Viršų aptepti kiaušinio ir pieno plakiniu,
apibarstyti cukrumi. Kepti apie 45 min.
Patiekti šiltą su ledais.
Pyragas su obuoliais ir chalva

- Cukrus, 0.5 stiklinės
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Kvietiniai miltai, 2 stiklinės
- Sviestas, 250 gramų
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Įdaras:
700 g obuolių, skaniausia kuo rūgštesni
200 g riešutų chalvos
Pyrago viršui:
1 kiaušinis
1 šaukštas pieno
2 šaukštai cukraus
Į sviestą sudėti cukrų ir išplakti. Įmušti kiaušinius ir dar išplakti, sudėti miltus ir gerai išmaišyti. Tešlą įvynioti į polietileninį maišiuką ir dėti į šaldytuvą bent porai valandų.
Orkaitę įkaitinti iki 180 C. Obuolius nulupti, išimti sėklas ir
supjaustyti skiltelėmis. Ant miltais pabarstyto stalo iškočioti 2/3
tešlos, tešlą iškočioti didesnę nei kepimo forma 5 cm. Dėti tešlą i
sviestu išteptą formą, tešlos kraštus prispausti prie formos sienelių
(geriausia tešlą dėti į kepimo popierių). Sudėti pusę obuolių ir
užtrupinti chalvos, sudėti likusius obuolis ir vel užtrupinti chalvos.
Iš likusios tešlos iškočioti kepimo formos dydžio apskritimą ir uždėti
jį ant pyrago įdaro. Viršų aptepti kiaušinio ir pieno plakiniu,
apibarstyti cukrumi. Kepti apie 45 min.
Patiekti šiltą su ledais.
Komentarai (1)
:bloga: :-p