Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Pyragas su obuoliais ir rabarbarais
AUTORIUS:
Sniegė
INGREDIENTAI:
100 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių (tryniai)
350 gramų kvietinių miltų
200 gramų sviesto
2 valgomieji šaukštai grietinės
0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
šiek tiek vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Miltus išsijojame ir sumaišome su kepimo milteliais bei druska. Dedame sviestą, cukrų, kiaušinių trynius bei grietinę. Viską kapojame peiliu, vėliau pradedame minkyti rankomis. Jei tešla limpa prie rankų, reikia dar miltų. Gerai išminkytą tešlą dedame į šaldytuvą valandai laiko.

Du trečdalius tešlos iškočiojame ir dedame į kepimo formą. Kepame 20 minučių 180 C laipsnių orkaitėje.

Įdarui:
1,5 kg obuolių ir rabarbarų
3 kiaušinių baltymai
100 g razinų
150 g cukraus pudros
2 šaukštai krakmolo


Obuolius nulupame, išimame sėklas ir supjaustome kubeliais. Rabarbarus taip pat nulupame iš supjaustome. Dedame į puodą ir verdame, jei reikia įpilame du šaukštus vandens bei cukraus (tai priklauso nuo obuolių sultingumo). Paverdame keletą minučių. Sumaišome su razinomis. Šią masę uždedame ant tešlos pagrindo.

Kiaušinių baltymus išsukame iki putų ir sumaišome su cukraus pudra bei krakmolu. Užpilame ant vaisių.

Galiausiai užtarkuojame likusią tešlą iš kepame dar 40 — 45 minutes. Iškepusį pyragą pabarstome cukraus pudra.

Pyragas su obuoliais ir rabarbarais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Miltus išsijojame ir sumaišome su kepimo milteliais bei druska. Dedame sviestą, cukrų, kiaušinių trynius bei grietinę. Viską kapojame peiliu, vėliau pradedame minkyti rankomis. Jei tešla limpa prie rankų, reikia dar miltų. Gerai išminkytą tešlą dedame į šaldytuvą valandai laiko.

Du trečdalius tešlos iškočiojame ir dedame į kepimo formą. Kepame 20 minučių 180 C laipsnių orkaitėje.

Įdarui:
1,5 kg obuolių ir rabarbarų
3 kiaušinių baltymai
100 g razinų
150 g cukraus pudros
2 šaukštai krakmolo


Obuolius nulupame, išimame sėklas ir supjaustome kubeliais. Rabarbarus taip pat nulupame iš supjaustome. Dedame į puodą ir verdame, jei reikia įpilame du šaukštus vandens bei cukraus (tai priklauso nuo obuolių sultingumo). Paverdame keletą minučių. Sumaišome su razinomis. Šią masę uždedame ant tešlos pagrindo.

Kiaušinių baltymus išsukame iki putų ir sumaišome su cukraus pudra bei krakmolu. Užpilame ant vaisių.

Galiausiai užtarkuojame likusią tešlą iš kepame dar 40 — 45 minutes. Iškepusį pyragą pabarstome cukraus pudra.

Receptą atsiuntė Sniegė

Komentarai


Daugiau receptų