Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Pyragas su plikytu kremu ir obuoliais
AUTORIUS:
Rūta
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
125 gramai sviesto
70 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
100 gramų migdolų (malti)
150 gramų miltai
200 mililitrų pieno
200 mililitrų grietinėlės
3 vienetai kiaušinių (tryniai)
6 valgomieji šaukštai cukraus (rudas)
4 valgomieji šaukštai krakmolo (kukurūzai)
5 vienetai saldainių
5 vienetai obuolių
1 vienetas citrinų
5 valgomieji šaukštai džemo (abrikosai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pagrindui minkštą sviestą ištrinkite su cukraus pudra ir 1 a.š. vanilinio cukraus iki purumo. Įmuškite kiaušinį, suberkite maltus migdolus, miltus ir gerai išminkykite. Tešla gaunasi labai minkšta, jei minkysite rankomis, įberkite dar šiek tiek miltų. Aš minkiau elektrine maišykle, tad miltų daugiau nedėjau.
Išminkytą tešlą vis pabarstant miltais, sudėkite į 22/24 cm skersmens tartos formą ir rankomis suformuokite vienodo storio pagrindą. Patalpinkite šaldytuvan mažiausiai pusvalandžiui.
2.
Kremui krakmolą sumaišykite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Rankine šluotele įmaišykite trynius ir įpilkite šiek tiek pieno - grietinėlės mišinio. Gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų ir supilkite likusį pieno mišinį. Nuolat maišant pakaitinkite. Suberkite sutrupintas "karvutes" ir kaitinkite iki užvirimo, kol kremas suitirštės, o saldainiai ištirps. Gerai atvėsinkite (kad paviršiuje nesusidarytų pluta, kremo paviršių užklokite maistine plėvele).
3.
Kol kremas vėsta, atšalusią tešlą formoje subadykite šakute ir pridenkite kepimo popieriumi. Užberkite žirnių ar pupelių ir lengvai paspauskite, kad kepant tešlos kraštai kuo mažiau "nučiuožtų" žemyn. Kepkite 200 laipsnių kaitros orkaitėje apie 10 - 15 min.
4.
Iškeptą pagrindą gerai ataušinkite. Ant atvėsusios tešlos šaukštu paskleiskite karamelinį kremą, paviršių išlyginkite.
5.
Nuo švariai nuplautų obuolių skustuku nuskuskite įvairaus ilgio ir pločio juosteles, užgriebdami dalį žievelės. Pradėdami nuo vidurio, įvairiai sukdami ir kaišiodami obuolių atplaišas, formuokite rožių žiedlapius ir "sodinkite" į plikytą kremą.Vis palaistykite citrinos sultimis, kad kol dirbsite, obuoliai mažiau ruduotų. Tokiu būdu roželėmis užklokite visą tartos paviršių.Baigus, paviršių aptepkite abrikosų uogiene.
6.
Kepkite 180 laipsnių kaitros orkaitėje apie pusvalandį ar šiek tiek daugiau, kol tartos pagrindas pilnai iškeps, o obuolinių roželių žiedlapiai šiek tiek paruduos ir dailiai pasiraitys.
Pravėsus, paviršių lengvai pabarstykite miltiniu cukrumi.

Pyragas su plikytu kremu ir obuoliais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 12
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Pagrindui minkštą sviestą ištrinkite su cukraus pudra ir 1 a.š. vanilinio cukraus iki purumo. Įmuškite kiaušinį, suberkite maltus migdolus, miltus ir gerai išminkykite. Tešla gaunasi labai minkšta, jei minkysite rankomis, įberkite dar šiek tiek miltų. Aš minkiau elektrine maišykle, tad miltų daugiau nedėjau.
    Išminkytą tešlą vis pabarstant miltais, sudėkite į 22/24 cm skersmens tartos formą ir rankomis suformuokite vienodo storio pagrindą. Patalpinkite šaldytuvan mažiausiai pusvalandžiui.

  2. Kremui krakmolą sumaišykite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Rankine šluotele įmaišykite trynius ir įpilkite šiek tiek pieno - grietinėlės mišinio. Gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų ir supilkite likusį pieno mišinį. Nuolat maišant pakaitinkite. Suberkite sutrupintas "karvutes" ir kaitinkite iki užvirimo, kol kremas suitirštės, o saldainiai ištirps. Gerai atvėsinkite (kad paviršiuje nesusidarytų pluta, kremo paviršių užklokite maistine plėvele).

  3. Kol kremas vėsta, atšalusią tešlą formoje subadykite šakute ir pridenkite kepimo popieriumi. Užberkite žirnių ar pupelių ir lengvai paspauskite, kad kepant tešlos kraštai kuo mažiau "nučiuožtų" žemyn. Kepkite 200 laipsnių kaitros orkaitėje apie 10 - 15 min.

  4. Iškeptą pagrindą gerai ataušinkite. Ant atvėsusios tešlos šaukštu paskleiskite karamelinį kremą, paviršių išlyginkite.

  5. Nuo švariai nuplautų obuolių skustuku nuskuskite įvairaus ilgio ir pločio juosteles, užgriebdami dalį žievelės. Pradėdami nuo vidurio, įvairiai sukdami ir kaišiodami obuolių atplaišas, formuokite rožių žiedlapius ir "sodinkite" į plikytą kremą.Vis palaistykite citrinos sultimis, kad kol dirbsite, obuoliai mažiau ruduotų. Tokiu būdu roželėmis užklokite visą tartos paviršių.Baigus, paviršių aptepkite abrikosų uogiene.

  6. Kepkite 180 laipsnių kaitros orkaitėje apie pusvalandį ar šiek tiek daugiau, kol tartos pagrindas pilnai iškeps, o obuolinių roželių žiedlapiai šiek tiek paruduos ir dailiai pasiraitys.
    Pravėsus, paviršių lengvai pabarstykite miltiniu cukrumi.

Receptą atsiuntė Rūta

Komentarai


Daugiau receptų