Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Pyragas su riešutais
AUTORIUS:
Agota
INGREDIENTAI:
4 valgomieji šaukštai cukraus
2 valgomieji šaukštai medaus
2 vienetai kiaušinių
250 gramų kvietinių miltų
5 lašai acto
125 mililitrai vandens
šiek tiek druskos
250 gramų sviesto (šaltas)
2 stiklinės riešutų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Šaltą sviestą supjaustome plonai ir dedame į 50 g miltų. Viską trumpai paminkome šaltomis rankomis, suformuojame keturkampį, suvyniojame į kepimo popierių ir padedame šaltai 30min.
Likusius miltus persijome ant stalo ar lentos. Kauburėlio viduryje padarome įdubimą ir į jį suberiame žiupsnelį druskos, kelis lašus acto ir pusę nurodytos vandens normos. Minkome. Po to supilame likusį vandenį ir jei per skysta, beriame šiek tiek miltų. Į gautą tešlą įminkome šaltai laikytą sviesto ir miltų keturkampį.
Tešlą reikia labai gerai iškočioti. Po to vėl palaikyti šaltai 30 min. ir dar katą iškočioti.
Vieną gerai iškočiotą tešlos lakštą (kelių mm storio) ištiesiame kepimo formoje.
Kiaušinių baltymus gerai išplakame su cukrumi iki standžių putų.
Riešutus susmulkiname ir sumaišome su medumi.
Riešutų masę sumaišome su baltymų putomis ir tepame ant ištiesto tešlos lakšto.
Įdarą užklojame antruoju tešlos lakštu. Supjausčiau kvadratėliais. Viršų patepiau kiaušinių tryniais.
Kepiau 180C orkaitėje 20-30 min.

Pyragas su riešutais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Šaltą sviestą supjaustome plonai ir dedame į 50 g miltų. Viską trumpai paminkome šaltomis rankomis, suformuojame keturkampį, suvyniojame į kepimo popierių ir padedame šaltai 30min.
Likusius miltus persijome ant stalo ar lentos. Kauburėlio viduryje padarome įdubimą ir į jį suberiame žiupsnelį druskos, kelis lašus acto ir pusę nurodytos vandens normos. Minkome. Po to supilame likusį vandenį ir jei per skysta, beriame šiek tiek miltų. Į gautą tešlą įminkome šaltai laikytą sviesto ir miltų keturkampį.
Tešlą reikia labai gerai iškočioti. Po to vėl palaikyti šaltai 30 min. ir dar katą iškočioti.
Vieną gerai iškočiotą tešlos lakštą (kelių mm storio) ištiesiame kepimo formoje.
Kiaušinių baltymus gerai išplakame su cukrumi iki standžių putų.
Riešutus susmulkiname ir sumaišome su medumi.
Riešutų masę sumaišome su baltymų putomis ir tepame ant ištiesto tešlos lakšto.
Įdarą užklojame antruoju tešlos lakštu. Supjausčiau kvadratėliais. Viršų patepiau kiaušinių tryniais.
Kepiau 180C orkaitėje 20-30 min.

Receptą atsiuntė Agota

Komentarai


Daugiau receptų