Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Pyragas su šparagais ir brinza
AUTORIUS:
silvija
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
1 lapas tešlos (sluoksniuota)
1 pundelis šparagų
1 saujelė kumpio (karštai rūkytas)
50 gramų sūris (tarkuotas)
150 gramų sūris (Brinza)
50 gramų grietinės
2 vienetai kiaušinių
1 lašas pipirai
1 saujelė bazilikų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešla atšildoma, šiek tiek iškočiojama – suformuojama šiek tiek didesnis lapas negu yra kepimo indas. Jis ištepas sviestu. Lapas dedamas į kepimo indą taip, kad butu galima suformuoti kraštus. Galima kepti ant kepimo popieriaus, tada irgi reikia padaryti iš tešlos bortelius, kad įtadas neištekėtų.
2.
Iš brinzos, grietinės ir tarkuoto sūrio padaromas įdaras. Viskas gerai išmaišoma ir įmušamas kiaušinis, įdedama pipirų. Druskos nereikia, nes sūrumo turėtų užtekti nuo sūrių, tačiau tuo galima įsitikinti paragavus.
3.
Įdaras padalinamas perpus. Viena dalis išpilama ant tešlos. Tada sudedami šparagai.
4.
Prieš tai šparagai nuvalomi, jeigu koteliai sumedėję, juos nupjauti. Užvirti vandenį ir jame šparagus 6-8 minutes pavirti. Tada juos išversti į labai šaltą vandenį, kad neprarastų spalvos. Paskui juos sudėti į kepimo indą ant sūrių įdaro. Užpilti likusia įdaro dalimis ir apibarstyti supjaustyto kumpio gabaliukais ir susmulkintu baziliku.
5.
Kepti iki 190°C temp. įkaitintoje orkaitėje iki pusvalandžio.
Valgyti karštą. Skanu ir atvėsęs pyragas.

Skanaus.

Pyragas su šparagais ir brinza

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 3
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Tešla atšildoma, šiek tiek iškočiojama – suformuojama šiek tiek didesnis lapas negu yra kepimo indas. Jis ištepas sviestu. Lapas dedamas į kepimo indą taip, kad butu galima suformuoti kraštus. Galima kepti ant kepimo popieriaus, tada irgi reikia padaryti iš tešlos bortelius, kad įtadas neištekėtų.

  2. Iš brinzos, grietinės ir tarkuoto sūrio padaromas įdaras. Viskas gerai išmaišoma ir įmušamas kiaušinis, įdedama pipirų. Druskos nereikia, nes sūrumo turėtų užtekti nuo sūrių, tačiau tuo galima įsitikinti paragavus.

  3. Įdaras padalinamas perpus. Viena dalis išpilama ant tešlos. Tada sudedami šparagai.

  4. Prieš tai šparagai nuvalomi, jeigu koteliai sumedėję, juos nupjauti. Užvirti vandenį ir jame šparagus 6-8 minutes pavirti. Tada juos išversti į labai šaltą vandenį, kad neprarastų spalvos. Paskui juos sudėti į kepimo indą ant sūrių įdaro. Užpilti likusia įdaro dalimis ir apibarstyti supjaustyto kumpio gabaliukais ir susmulkintu baziliku.

  5. Kepti iki 190°C temp. įkaitintoje orkaitėje iki pusvalandžio.
    Valgyti karštą. Skanu ir atvėsęs pyragas.

    Skanaus.

Receptą atsiuntė silvija

Komentarai


Daugiau receptų