Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Pyragas su varške ir mėlynėmis
AUTORIUS:
Jurgita
INGREDIENTAI:
150 gramų cukraus (biskvitui)
150 gramų cukraus (įdarui)
100 gramų krakmolo (įdarui)
350 gramų mėlinių (įdarui)
1 vienetas kiaušinių (biskvitui)
4 vienetai kiaušinių (įdarui)
250 gramų kvietinių miltų (biskvitui)
600 gramų varškės (įdarui)
150 gramų sviesto (ar margarinas, biskvitui)
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių (biskvitui)
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus (biskvitui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmušti išplaktą kiaušinį, gerai išmaišyti. Suberti kepimo miltelius ir miltus. Užminkyti nelabai kietą tešlą. Pyrago kepimo formą nuimamais kraštais ištepti aliejumi ar iškloti kepimo popieriumi ir iš tešlos suformuoti pagrindą su sienelėmis. Įdarui trynius atskirti nuo baltymų ir išsukti iki purumo su cukrumi. Sudėti per sietelį pertrintą varškę, išmaišyti. Suberti krakmolą, išmaišyti, kad nebūtų gumuliukų. Iki standumo išplakti baltymus ir labai atsargiai įmaišyti į varškės masę. Varškės masę supilti ant tešlos ir išlyginti. Mėlynes sumalti ar sutrinti su vienu šaukštu cukraus ir lygiu sluoksniu paskirstyti ant varškės. Pyragą dėti į iki 180 C įkaitintą orkaitę ir kepti valandą. Iškepusį pyragą prieš pjaustant visiškai ataušinti. Galima apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!

Pyragas su varške ir mėlynėmis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmušti išplaktą kiaušinį, gerai išmaišyti. Suberti kepimo miltelius ir miltus. Užminkyti nelabai kietą tešlą. Pyrago kepimo formą nuimamais kraštais ištepti aliejumi ar iškloti kepimo popieriumi ir iš tešlos suformuoti pagrindą su sienelėmis. Įdarui trynius atskirti nuo baltymų ir išsukti iki purumo su cukrumi. Sudėti per sietelį pertrintą varškę, išmaišyti. Suberti krakmolą, išmaišyti, kad nebūtų gumuliukų. Iki standumo išplakti baltymus ir labai atsargiai įmaišyti į varškės masę. Varškės masę supilti ant tešlos ir išlyginti. Mėlynes sumalti ar sutrinti su vienu šaukštu cukraus ir lygiu sluoksniu paskirstyti ant varškės. Pyragą dėti į iki 180 C įkaitintą orkaitę ir kepti valandą. Iškepusį pyragą prieš pjaustant visiškai ataušinti. Galima apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!

Receptą atsiuntė Jurgita

Komentarai


Daugiau receptų