Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Pyragas „Vėžiukas“
AUTORIUS:
Monika
INGREDIENTAI:
75 gramai cukraus
4 vienetai obuolių (įdarui)
1 vienetas kiaušinių (aptepimui)
500 gramų kvietinių miltų
0.25 litro pieno (šilto)
šiek tiek druskos
100 gramų sviesto
30 gramų mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išminkome tešlą iš visų nurodytų produktų, išskyrus obuolius ir kiaušinį.
Atsidedame vieną trečdalį tešlos.
Likusiu du trečdalius tešlos iškočiojame į pailgą formą.
Šonus įpjauname kaip parodyta nuotraukoje.
Į vidurį dedame susmulkintus obuolius. Jei mėgstate saldžiai, obuolius sumaišykite su cukrumi (pagal skonį).
Užlankstome į vidų įpjautus kraštus.
Iš atsidėtos tešlos suformuojame vėžiuko žnyples ir galvą.
Akytes padaryti galima įspaudžiant razinas.
Ištepame kiaušinio plakiniu ir kepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 50 min.
Skanaus.

Pyragas „Vėžiukas“

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Išminkome tešlą iš visų nurodytų produktų, išskyrus obuolius ir kiaušinį.
Atsidedame vieną trečdalį tešlos.
Likusiu du trečdalius tešlos iškočiojame į pailgą formą.
Šonus įpjauname kaip parodyta nuotraukoje.
Į vidurį dedame susmulkintus obuolius. Jei mėgstate saldžiai, obuolius sumaišykite su cukrumi (pagal skonį).
Užlankstome į vidų įpjautus kraštus.
Iš atsidėtos tešlos suformuojame vėžiuko žnyples ir galvą.
Akytes padaryti galima įspaudžiant razinas.
Ištepame kiaušinio plakiniu ir kepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 50 min.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Monika

Komentarai


Daugiau receptų