Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Pyragas "Zebriukas"
AUTORIUS:
Indrė
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
4 vienetai kiaušinių
300 gramų kvietinių miltų
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė pieno
1 stiklinė aliejaus
2 valgomieji šaukštai kakavos
1 arbatinis šaukštelis sodos
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinius išplakame su cukrumi iki purios šviesios masės. Supilame pieną, aliejų, vanilinį cukrų ir vėl išplakame. Beriame miltus, sumaišytus su soda, išmaišome, bet neplakame.
2.
Masę padaliname į dvi lygias dalis. Į vieną sudedame kakavą ir žiūrime, kad abi dalys būtų vienodo klampumo, jei reikia į šviesiąją dalį įdedame miltų. Tešla neturi būti per skysta, turėtų būti pakankamai tiršta. Jeigu tešla bus skysta, nepabijokite įdėti dar po šaukštą - kitą miltų.
3.
Į sviestu išteptą kepimo indo vidurį dedame porą šaukštų šviesios tešlos, tada ant jos vėl į vidurį tiek pat tamsios. Vis palaukiame, kol truputį pasiskirstys, ir taip žaidžiame, kol baigsis tešla. Stenkitės indo nejudinti,kad tešla gražiai susisluoksniuotų. Sluoksnių storis priklauso nuo to, kiek šaukštų tešlos dėsite.
4.
Dedame į orkaitę,įkaitintą iki 180 C laipsnių temperatūros. Kepame apie 40 minučių. Skanaus!

Pyragas "Zebriukas"

  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Kiaušinius išplakame su cukrumi iki purios šviesios masės. Supilame pieną, aliejų, vanilinį cukrų ir vėl išplakame. Beriame miltus, sumaišytus su soda, išmaišome, bet neplakame.

  2. Masę padaliname į dvi lygias dalis. Į vieną sudedame kakavą ir žiūrime, kad abi dalys būtų vienodo klampumo, jei reikia į šviesiąją dalį įdedame miltų. Tešla neturi būti per skysta, turėtų būti pakankamai tiršta. Jeigu tešla bus skysta, nepabijokite įdėti dar po šaukštą - kitą miltų.

  3. Į sviestu išteptą kepimo indo vidurį dedame porą šaukštų šviesios tešlos, tada ant jos vėl į vidurį tiek pat tamsios. Vis palaukiame, kol truputį pasiskirstys, ir taip žaidžiame, kol baigsis tešla. Stenkitės indo nejudinti,kad tešla gražiai susisluoksniuotų. Sluoksnių storis priklauso nuo to, kiek šaukštų tešlos dėsite.

  4. Dedame į orkaitę,įkaitintą iki 180 C laipsnių temperatūros. Kepame apie 40 minučių. Skanaus!

Receptą atsiuntė Indrė

Komentarai (1)


  • Edita 2017-10-10 07:26

    Super geras piragas!


Daugiau receptų