Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Pyragėliai su baklažanų įdaru
AUTORIUS:
Monika
INGREDIENTAI:
4 vienetai baklažanų (vidutinio dydžio)
1 sauja bazilikų
3 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
1 vienetas svogūnų
3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
70 gramų pieno
šiek tiek druskos
3 valgomieji šaukštai grietinės
900 gramų sluoksniuotos tešlos (bemielė)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nulupti ir supjaustyti svogūną, baklažanus ir česnako skilteles.
Įkaitinti keptuvėje aliejų ir pakepinti svogūnus iki auksinės spalvos. Po to sudėti baklažanus ir kepinti vis pamaišant apie 10-15 minučių.
Įmaišyti prieskonius, sutrintus česnakus, grietinę ir nukelti nuo ugnies. Kol karšta įmaišyti sutarkuotą sūrį ir smulkintus šviežius ar džiovintus bazilikus.
Tešlą supjaustyti stačiakampiais. Ant kiekvieno tešlos stačiakampio dėti po 1 šaukštą įdaro, sulenkti, o kraštus užspausti.
Kepti įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus arba 190-200 laipsnių (pagal Celsijų) orkaitėje apie 20 minučių.

Pyragėliai su baklažanų įdaru

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Nulupti ir supjaustyti svogūną, baklažanus ir česnako skilteles.
Įkaitinti keptuvėje aliejų ir pakepinti svogūnus iki auksinės spalvos. Po to sudėti baklažanus ir kepinti vis pamaišant apie 10-15 minučių.
Įmaišyti prieskonius, sutrintus česnakus, grietinę ir nukelti nuo ugnies. Kol karšta įmaišyti sutarkuotą sūrį ir smulkintus šviežius ar džiovintus bazilikus.
Tešlą supjaustyti stačiakampiais. Ant kiekvieno tešlos stačiakampio dėti po 1 šaukštą įdaro, sulenkti, o kraštus užspausti.
Kepti įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus arba 190-200 laipsnių (pagal Celsijų) orkaitėje apie 20 minučių.

Receptą atsiuntė Monika

Komentarai


Daugiau receptų