Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Pyragėliai su grybais
AUTORIUS:
Jurgita
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
INGREDIENTAI:
3 skiltelės česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 vienetas svogūnų
šiek tiek aliejaus
400 gramų grybų (sūdyti)
500 gramų tešlos ((mielinė))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Kol tešla kyla, paruošti įdarą. Grybus nuvarvinti (jei labai sūrūs, perplauti ar permirkyti) ir sumalti. Svogūną bei česnakus nulupti ir susmulkinti. Keptuvėje įkaitinti aliejų, pakepinti svogūnus su česnakais, kai šie bus skaidrūs, krėsti grybus ir maišant pakepinti dar kelias minutes. Troškinį gardinti pipirais ir ataušinti. Tešlą iškočioti kuo ploniau. Nuo karšto palikti penkių centimetrų pločio juostą ir kas 10 cm dėti po šaukštą įdaro. Išdėliotą eilę užkloti laisvu tešlos lakšto kraštu. Jei neturite įrankio koldūnams daryti, galima spausti stikline: daryti pusrutulius, tik žiūrėti, kad nenusipjautų sulenktas tešlos kraštas. Kraštus labai gerai užspausti sausomis rankomis ir užlankstyti virvele. Virti karštame aliejuje arba kepti orkaitėje. Skanaus!

Pyragėliai su grybais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Kol tešla kyla, paruošti įdarą. Grybus nuvarvinti (jei labai sūrūs, perplauti ar permirkyti) ir sumalti. Svogūną bei česnakus nulupti ir susmulkinti. Keptuvėje įkaitinti aliejų, pakepinti svogūnus su česnakais, kai šie bus skaidrūs, krėsti grybus ir maišant pakepinti dar kelias minutes. Troškinį gardinti pipirais ir ataušinti. Tešlą iškočioti kuo ploniau. Nuo karšto palikti penkių centimetrų pločio juostą ir kas 10 cm dėti po šaukštą įdaro. Išdėliotą eilę užkloti laisvu tešlos lakšto kraštu. Jei neturite įrankio koldūnams daryti, galima spausti stikline: daryti pusrutulius, tik žiūrėti, kad nenusipjautų sulenktas tešlos kraštas. Kraštus labai gerai užspausti sausomis rankomis ir užlankstyti virvele. Virti karštame aliejuje arba kepti orkaitėje. Skanaus!

Receptą atsiuntė Jurgita

Komentarai


Daugiau receptų