Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Pyragėliai su grybais
AUTORIUS:
Raimonda
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 pakelis mielių (sausos)
600 gramų kvietinių miltų
1.5 stiklinės pieno (šiltas)
1 vienetas kiaušinių
2 valgomieji šaukštai cukraus
100 gramų sviesto (tirpintas)
šiek tiek druskos
šiek tiek pievagrybių (švieži arba šaldyti)
šiek tiek svogūnų
šiek tiek aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Ištirpinti sviestą, kiaušinį ištrinti su druska ir cukrumi. Miltus suberti į dubenį ir sumaišyti su mielėmis. Supilti plaktą kiaušinį, tirpintą sviestą ir ,nuolatos maišant, supilti šiltą pieną (apie 30 laipsnių temp.). Tešlą minkyti tokią, kad neliptų prie rankų ir palikti kilti (tešla turi beveik padvigubėti). Iškilusią tešlą perminkyti ir formuoti pyragėlius.
2.
Įdarui skirtus grybus keptuvėje troškinti su svogūnu ir prieskoniais.
3.
Prieš kepant, pyragėlius aptepti kiaušinio plakiniu. Kepti iki 180°C temp. įkaitintoje orkaitėje, kol pyragėliai gražiai pagels (apie 20 min).

Skanaus!

Pyragėliai su grybais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Ištirpinti sviestą, kiaušinį ištrinti su druska ir cukrumi. Miltus suberti į dubenį ir sumaišyti su mielėmis. Supilti plaktą kiaušinį, tirpintą sviestą ir ,nuolatos maišant, supilti šiltą pieną (apie 30 laipsnių temp.). Tešlą minkyti tokią, kad neliptų prie rankų ir palikti kilti (tešla turi beveik padvigubėti). Iškilusią tešlą perminkyti ir formuoti pyragėlius.

  2. Įdarui skirtus grybus keptuvėje troškinti su svogūnu ir prieskoniais.

  3. Prieš kepant, pyragėlius aptepti kiaušinio plakiniu. Kepti iki 180°C temp. įkaitintoje orkaitėje, kol pyragėliai gražiai pagels (apie 20 min).

    Skanaus!

Receptą atsiuntė Raimonda

Komentarai


Daugiau receptų