Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Pyragėliai su obuoliais
AUTORIUS:
Indrė
INGREDIENTAI:
šiek tiek cinamono
šiek tiek cukraus
10 vienetų obuolių
4 vienetai kiaušinių
1 kilogramas kvietinių miltų
0.5 arbatinio šaukštelio druskos
450 gramų sviesto
200 gramų grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išeina 30 pyragėlių.

Į miltus sudėti pjaustytą gabalėliais sviestą ir gerai ištrinti.
Įmušti tris kiaušinius ir vieno kiaušinio baltymą, sudėti grietinę, cukrų ir druską. Išminkyti tešlą. Pusvalandžiui tešlą įdėti į šaldytuvą.

Obuolius nulupti, perpjauti pusiau, išimti sėklalizdžius.
Išėmus tešlą iš šaldytuvo, padalinti į 30 vienodo dydžio gabalėlių.
Iš kiekvieno iškočioti ploną blynelį (nereikia miltų barstyti!) ant jo dėti obuolio skiltelę, užberti cukraus, cinamono (jei obuoliai labai saldūs, galima cukraus ir nedėti), ir užlankstyti kraštus (kaip vokelį).

Paruoštus pyragėlius sudėti ant skardos (neteptos riebalais, nebarstytos miltais), aptepti likusiu kiaušinio trynio plakiniu ir dėti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 minučių.

Skanaus!

P.S. įdarui tinka ne tik obuoliai, skanu su nektarinais, bananais ir t.t., o ta pati tešla ideali kibinams, jei nedėsite cukraus.

Pyragėliai su obuoliais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Išeina 30 pyragėlių.

Į miltus sudėti pjaustytą gabalėliais sviestą ir gerai ištrinti.
Įmušti tris kiaušinius ir vieno kiaušinio baltymą, sudėti grietinę, cukrų ir druską. Išminkyti tešlą. Pusvalandžiui tešlą įdėti į šaldytuvą.

Obuolius nulupti, perpjauti pusiau, išimti sėklalizdžius.
Išėmus tešlą iš šaldytuvo, padalinti į 30 vienodo dydžio gabalėlių.
Iš kiekvieno iškočioti ploną blynelį (nereikia miltų barstyti!) ant jo dėti obuolio skiltelę, užberti cukraus, cinamono (jei obuoliai labai saldūs, galima cukraus ir nedėti), ir užlankstyti kraštus (kaip vokelį).

Paruoštus pyragėlius sudėti ant skardos (neteptos riebalais, nebarstytos miltais), aptepti likusiu kiaušinio trynio plakiniu ir dėti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 minučių.

Skanaus!

P.S. įdarui tinka ne tik obuoliai, skanu su nektarinais, bananais ir t.t., o ta pati tešla ideali kibinams, jei nedėsite cukraus.

Receptą atsiuntė Indrė

Komentarai (6)


  • sandra 2011-08-03 17:08

    Labai skanus pyrageliai.Visus kaimynus apvaisinau :super: :taip:


  • indre 2011-07-30 17:53

    is tokios teslos darau ir kibinus ir situos pyragelius - abiem atvejais gaunasi 30vnt. jei darot pyrageli su skiltele obuolio ar saukstu kito idaro - tai galit prisidaryt it iki Talino, ne tik iki Rygos. ;-)
    as juos darau didelius su PUSE obuolio (ne obuoliuko) :-D


  • rita.sekaniene 2011-07-29 20:57

    labai skaniai atrodo :super2: butinai issikepsiu


  • Simona 2011-07-29 01:10

    Jeigu daryti didelius su puse obuolio, tai gal ir iseitu 30 ;-) , bet mano atveju isejo gal apie 80... :-D
    Bet skonis tikrai geras, maniskiai ivertino teigiamai! :super: :-) ;-) :super:


  • L.J. 2011-07-25 17:41

    Man irgi užkliuvo tie 30 vnt. :-(


  • Danute 2011-07-24 23:08

    skaitau ir netikiu savo akimis. 1kg miltu, 450 gr sviesto... ir tik 30 pyrageliu iseina? kas nors kiek nusimano kepiniuose tai cia visika nesamone. kaip sako is 1kg miltu , pyrageliu galima iskept ,,iki rygos,, :) receptukas toks , kad aiksciot ner ko. :-)


Daugiau receptų