Špinatus atšildome ir sumaišome su rikotos sūriu, grietine ir prieskoniais. Kiaušinio baltymą atskiriame nuo trynio ir išplakame. Sluoksniuotą tešlą atšildome, šiek tiek pakočiojame ir supjaustome norimo dydžio kvadratais. Šepetėliu tepame sluoksniuotos tešlos kvadratėlius baltymu, dedame po maždaug šaukštelį špinatų ir rikotos sūrio masės, lenkiame sluoksniuotos tešlos kvadratėlius pusiau, užspaudžiame kraštus. Prisigaminus tokių pyragėlių, dedame juos į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Kiaušinio tryniu aptepame pyragėlius ir pabarstome kmynais. Kepame apie 25-30 minutes 180 0C, kol gražiai aprus.
Skanaus :)

Pyragėliai su špinatų ir rikotos sūrio įdaru
INGREDIENTAI:
šiek tiek | juodųjų pipirų |
2 valgomieji šaukštai | kmynų |
100 gramų | špinatų (šaldyti, malti) |
1 vienetas | kiaušinių |
šiek tiek | druskos |
1 valgomasis šaukštas | grietinės |
250 gramų | tešlos (sliuoksniuota, 1 lapas) |
100 gramų | rikotos (sūris) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pyragėliai su špinatų ir rikotos sūrio įdaru
Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Juodieji pipirai
- Kmynai, 2 valgomieji šaukštai
- Špinatai, šaldyti, malti, 100 gramų
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Druska
- Grietinė, 1 valgomasis šaukštas
- Tešla, sliuoksniuota, 1 lapas, 250 gramų
- Rikota, sūris, 100 gramų
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Špinatus atšildome ir sumaišome su rikotos sūriu, grietine ir prieskoniais. Kiaušinio baltymą atskiriame nuo trynio ir išplakame. Sluoksniuotą tešlą atšildome, šiek tiek pakočiojame ir supjaustome norimo dydžio kvadratais. Šepetėliu tepame sluoksniuotos tešlos kvadratėlius baltymu, dedame po maždaug šaukštelį špinatų ir rikotos sūrio masės, lenkiame sluoksniuotos tešlos kvadratėlius pusiau, užspaudžiame kraštus. Prisigaminus tokių pyragėlių, dedame juos į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Kiaušinio tryniu aptepame pyragėlius ir pabarstome kmynais. Kepame apie 25-30 minutes 180 0C, kol gražiai aprus.
Skanaus :)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
Komentarai (1)
Labai skanus pyrageliai. :jee: ....Skanu :mmm: