Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Pyragėliai su vyšnių įdaru
AUTORIUS:
Vytautė
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas cukraus (įdarui)
3 valgomieji šaukštai cukraus (tešlai)
1 valgomasis šaukštas krakmolo (įdarui)
500 gramų vyšnių (konservuotos, įdarui)
700 gramų kvietinių miltų (tešlai)
6 valgomieji šaukštai džiūvesėlių (įdarui)
400 mililitrų pieno (tešlai)
0.5 arbatinio šaukštelio druskos (tešlai)
25 gramai sviesto (įdarui)
200 gramų sviesto (tešlai)
1 arbatinis šaukštelis mielių (sausos, tešlai)
10 gramų kepimo miltelių (tešlai)
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus (įdarui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Ant nedidelės ugnies ištirpiname sviestą.
Tuomet suberiame cukrų ir druską. Išmaišome.
Supilame pieną.
Šį skystą mišinį supilame į tešlos maišymo aparatą.
Į skystą masę suberiame miltus, kepimo miltelius ir mieles. Maišome, kol tešla tampa vientisa.
Jei tešlos maišymo aparato neturite, maišykite su šaukštu, o kai nebesimaišo, išminkykite rankomis.
Gerai išminkytą tešlą palaikyti šaldytuve 1 valandą.
Kol tešla šąla, pasigaminame trupinius įdarui: ištirpiname keptuvėje sviestą ir suberiame džiūvėsėlius ir cukrų. Kepiname, visą laiką maišant apie 2-3 minutes. Po to nukeliame nuo ugnies ir įmaišome vanilinį cukrų.
Vyšnias sumaišome su krakmolu ir džiūvėsėlių mišiniu.
Tešlą gerai iškočiojame iki 3 mm storio ir išspaudžiame iš jos 8-9 cm skersmens apskritimus.
Ant kiekvieno tešlos apskritimo dedame vyšnių įdaro ir sulenkiame. Kaip padariau tokios formos pyragėlius yra pridėta nuotrauka.
Kepame 220° C orkaitėje apie 25 minutes.
Iš tokio kiekio ingredientų gavosi 40 vienetų pyragėlių.

Skanaus!

Pyragėliai su vyšnių įdaru

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Ant nedidelės ugnies ištirpiname sviestą.
Tuomet suberiame cukrų ir druską. Išmaišome.
Supilame pieną.
Šį skystą mišinį supilame į tešlos maišymo aparatą.
Į skystą masę suberiame miltus, kepimo miltelius ir mieles. Maišome, kol tešla tampa vientisa.
Jei tešlos maišymo aparato neturite, maišykite su šaukštu, o kai nebesimaišo, išminkykite rankomis.
Gerai išminkytą tešlą palaikyti šaldytuve 1 valandą.
Kol tešla šąla, pasigaminame trupinius įdarui: ištirpiname keptuvėje sviestą ir suberiame džiūvėsėlius ir cukrų. Kepiname, visą laiką maišant apie 2-3 minutes. Po to nukeliame nuo ugnies ir įmaišome vanilinį cukrų.
Vyšnias sumaišome su krakmolu ir džiūvėsėlių mišiniu.
Tešlą gerai iškočiojame iki 3 mm storio ir išspaudžiame iš jos 8-9 cm skersmens apskritimus.
Ant kiekvieno tešlos apskritimo dedame vyšnių įdaro ir sulenkiame. Kaip padariau tokios formos pyragėlius yra pridėta nuotrauka.
Kepame 220° C orkaitėje apie 25 minutes.
Iš tokio kiekio ingredientų gavosi 40 vienetų pyragėlių.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Vytautė

Komentarai


Daugiau receptų