
12 vienetų | bulvių |
šiek tiek | juodųjų pipirų |
1 vienetas | svogūnų |
400 gramų | jautienos faršo |
150 gramų | sūris |
šiek tiek | druskos |
4 valgomieji šaukštai | grietinės |
šiek tiek | prieskonių (faršui arba bet kokie mėgstami) |
Tarkius nuplikome verdančiu vandeniu ir paliekame nemaišę kuriam laikui, kad išsiskirtų krakmolas.
Tada beriame druskos, pipirų ir išmaišome.
Faršą paruošiame, kaip kotletams, tik nereikia kiaušinio, taip pat jokių džiūvėsėlių ar batono.
Svogūną supjaustome žiedais, o sūrį sutarkuojame.
Į kepimui paruoštą indą pilame pusę bulvių masės, ant viršaus išskirstome paruoštą faršą, svogūnų žiedus ir aptemape grietine.
Tuomet užbarstome tarkuotu fermentiniu sūriu ir užpilame likusią bulvių masės dalį.
Pašauname į įkaitusią orkaitę ir kepame tol, kol paviršius apsitrauks kieta pluta, o įsmeigus medinį dantų karapštuką, masė prie jo nebelips.
Valgome su grietine ar spirgučių padažu.
Skanaus.
Raganos kepsnys arba pagerintas kugelis

- Paruošimo laikas:
- Bulvės, 12 vienetų
- Juodieji pipirai
- Svogūnai, 1 vienetas
- Jautienos faršas, 400 gramų
- Sūris, 150 gramų
- Druska
- Grietinė, 4 valgomieji šaukštai
- Prieskoniai, faršui arba bet kokie mėgstami
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Bulves smulkiai sutarkuojame, kaip įprasta kugeliui.
Tarkius nuplikome verdančiu vandeniu ir paliekame nemaišę kuriam laikui, kad išsiskirtų krakmolas.
Tada beriame druskos, pipirų ir išmaišome.
Faršą paruošiame, kaip kotletams, tik nereikia kiaušinio, taip pat jokių džiūvėsėlių ar batono.
Svogūną supjaustome žiedais, o sūrį sutarkuojame.
Į kepimui paruoštą indą pilame pusę bulvių masės, ant viršaus išskirstome paruoštą faršą, svogūnų žiedus ir aptemape grietine.
Tuomet užbarstome tarkuotu fermentiniu sūriu ir užpilame likusią bulvių masės dalį.
Pašauname į įkaitusią orkaitę ir kepame tol, kol paviršius apsitrauks kieta pluta, o įsmeigus medinį dantų karapštuką, masė prie jo nebelips.
Valgome su grietine ar spirgučių padažu.
Skanaus.
Komentarai (37)
KIEK PAVYDŽIU KOMENTARŲ, SUTINKU GERIAU PLIKYT PIENU
Ne vandeniu, o verdančiu pienu tarkius užplikius daug skaniau
Pries 20 metu mama mano gamindavo tik kitaip bulves tarkuojamos burokine tarka ir dar t t ir tikrai spirgu nereik pilna darzoviu
Ar turi mirkti tarkiai verdančiame vandenyje ar nubėgti? Aš niekada nesu gaminusi šio patiekalo, todėl net neįsivaizduoju kiek pilti vandens
Aš kepu labai skanu bulvės tarkuoju barokinė tarka
skanu tai tikrai ,bet galima pavadinti senovisko kaimo patiekalu ,jau pries 30 metu buvo kepamas,plikyti tarkiai skaniau
o kodel raganos?
Bet jau gaspadine visiskai. Senus receptus senai zinomi isbandyti isragauti
as kepu daznai nes mano seimynai labai patinka
Turejau mintyse traskus ☺