Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Raganos kepsnys arba pagerintas kugelis
AUTORIUS:
LM
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
INGREDIENTAI:
12 vienetų bulvių
šiek tiek juodųjų pipirų
1 vienetas svogūnų
400 gramų jautienos faršo
150 gramų sūris
šiek tiek druskos
4 valgomieji šaukštai grietinės
šiek tiek prieskonių (faršui arba bet kokie mėgstami)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Bulves smulkiai sutarkuojame, kaip įprasta kugeliui.
Tarkius nuplikome verdančiu vandeniu ir paliekame nemaišę kuriam laikui, kad išsiskirtų krakmolas.
Tada beriame druskos, pipirų ir išmaišome.
Faršą paruošiame, kaip kotletams, tik nereikia kiaušinio, taip pat jokių džiūvėsėlių ar batono.
Svogūną supjaustome žiedais, o sūrį sutarkuojame.
Į kepimui paruoštą indą pilame pusę bulvių masės, ant viršaus išskirstome paruoštą faršą, svogūnų žiedus ir aptemape grietine.
Tuomet užbarstome tarkuotu fermentiniu sūriu ir užpilame likusią bulvių masės dalį.
Pašauname į įkaitusią orkaitę ir kepame tol, kol paviršius apsitrauks kieta pluta, o įsmeigus medinį dantų karapštuką, masė prie jo nebelips.
Valgome su grietine ar spirgučių padažu.
Skanaus.

Raganos kepsnys arba pagerintas kugelis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Bulves smulkiai sutarkuojame, kaip įprasta kugeliui.
Tarkius nuplikome verdančiu vandeniu ir paliekame nemaišę kuriam laikui, kad išsiskirtų krakmolas.
Tada beriame druskos, pipirų ir išmaišome.
Faršą paruošiame, kaip kotletams, tik nereikia kiaušinio, taip pat jokių džiūvėsėlių ar batono.
Svogūną supjaustome žiedais, o sūrį sutarkuojame.
Į kepimui paruoštą indą pilame pusę bulvių masės, ant viršaus išskirstome paruoštą faršą, svogūnų žiedus ir aptemape grietine.
Tuomet užbarstome tarkuotu fermentiniu sūriu ir užpilame likusią bulvių masės dalį.
Pašauname į įkaitusią orkaitę ir kepame tol, kol paviršius apsitrauks kieta pluta, o įsmeigus medinį dantų karapštuką, masė prie jo nebelips.
Valgome su grietine ar spirgučių padažu.
Skanaus.

Receptą atsiuntė LM

Komentarai (35)


  • Lina 2017-08-08 18:01

    Pries 20 metu mama mano gamindavo tik kitaip bulves tarkuojamos burokine tarka ir dar t t ir tikrai spirgu nereik pilna darzoviu


  • Vitalija 2017-08-08 16:40

    Ar turi mirkti tarkiai verdančiame vandenyje ar nubėgti? Aš niekada nesu gaminusi šio patiekalo, todėl net neįsivaizduoju kiek pilti vandens


  • Lidija 2017-08-01 19:36

    Aš kepu labai skanu bulvės tarkuoju barokinė tarka


  • lora 2015-08-28 21:28

    skanu tai tikrai ,bet galima pavadinti senovisko kaimo patiekalu ,jau pries 30 metu buvo kepamas,plikyti tarkiai skaniau


  • onute 2015-08-28 18:39

    o kodel raganos?


  • vaida 2015-07-23 15:28

    Bet jau gaspadine visiskai. Senus receptus senai zinomi isbandyti isragauti


  • tatjana 2015-06-29 08:04

    as kepu daznai nes mano seimynai labai patinka


  • Laima 2015-05-30 16:03

    Turejau mintyse traskus ☺


  • Laima 2015-05-30 16:02

    Gavosi skanus bet tikejausi kad bus tasks o ne minkstas tad nzn kaip traske is kepti?


  • lina 2013-11-12 18:11

    daug skaniau kai bulves tarkuojame paprasta rankine tarka:) o ant virsaus ar uzdedame fermentinio surio ir majonezo..mmm skanumelis;) :super:


Daugiau receptų