Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Raudonasis vištienos ir imbiero karis su žaliais žirneliais
AUTORIUS:
Čiop Čiop,
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
300 gramų vištiena (filė)
240 gramų kremas (kokosų, (arba kreminis pienas))
240 gramų pieno (kokosų)
1 vienetas imbierų (šaknis)
1 vienetas baklažanų
150 gramų žirnių (žalieji)
2 arbatiniai šaukšteliai cukraus (palmių)
2 valgomieji šaukštai padažo (tailandietiškas žuvų)
4 vienetai žaliųjų citrinų (kafiro, lapeliai)
1 vienetas pipirai (čili)
1 pundelis bazilikų (šviežias)
3 arbatiniai šaukšteliai kario (pasta, raudona)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Vištienos filė supjaustyti ilgom plonom juostelėm. Nuo imbiero nupjauti odelę ir supjaustyti plonom mažom juostelėm. Baklažaną supjaustyti plonais pusrutuliais.
2.
Keptuvėje pašildyti kokosų kremą (kreminį pieną), įdėti 1/3 supjaustyto imbiero šiaudelių ir kafiro laimo lapelius. Pavirti kelias minutes, įdėti palmių cukraus ir žuvų padažą, permaišyti.
3.
Į karį sudėti vištieną ir dar 1/3 supjaustyto imbiero šiaudelių, baklažaną, raudoną kario pastą. Pavirti 10 minučių, įdėti žalius žirnelius, smulkiai supjaustytą čili pipirą ir likusią imbiero dalį. Pavirti dar 3 minutes.
Kariui verdant galima įpilti truputį vandensar sultinio jei matote, kad padažas pasidarolabai tirštas.
4.
Karį patiekti su virtais basmati, tailandietiškais ryžiais ar virtais ryžių ar kiaušinių makaronais. Apibarstyti karį šviežių bazilikų lapais.

Skanaus!

Raudonasis vištienos ir imbiero karis su žaliais žirneliais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Vištienos filė supjaustyti ilgom plonom juostelėm. Nuo imbiero nupjauti odelę ir supjaustyti plonom mažom juostelėm. Baklažaną supjaustyti plonais pusrutuliais.

  2. Keptuvėje pašildyti kokosų kremą (kreminį pieną), įdėti 1/3 supjaustyto imbiero šiaudelių ir kafiro laimo lapelius. Pavirti kelias minutes, įdėti palmių cukraus ir žuvų padažą, permaišyti.

  3. Į karį sudėti vištieną ir dar 1/3 supjaustyto imbiero šiaudelių, baklažaną, raudoną kario pastą. Pavirti 10 minučių, įdėti žalius žirnelius, smulkiai supjaustytą čili pipirą ir likusią imbiero dalį. Pavirti dar 3 minutes.
    Kariui verdant galima įpilti truputį vandensar sultinio jei matote, kad padažas pasidarolabai tirštas.

  4. Karį patiekti su virtais basmati, tailandietiškais ryžiais ar virtais ryžių ar kiaušinių makaronais. Apibarstyti karį šviežių bazilikų lapais.

    Skanaus!

Receptą atsiuntė Čiop Čiop

Komentarai


Daugiau receptų