Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Rauginti agurkai žiemai
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
1.5 kilogramo agurkų
2 valgomieji šaukštai cukraus
3 vienetai česnakų (skiltelės)
3 vienetai juodųjų serbentų (lapai)
1 sauja krapų
šiek tiek krienų (lapai)
3 vienetai vyšnių (lapai)
3 valgomieji šaukštai druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į švarų 3 litrų stiklainį dėkite pusę kiekio krapų, česnakus, visus lapus ir sudėkite išplautus agurkus. Stiklainio viršuje, ant agurkų, sudėkite likusius krapus. Paimkite 1,5 litro šalto vandens ir jame ištirpinkite druską su cukrumi ir supilkite į stiklainį su agurkais. Stiklainį uždarykite stipriu plastmasiniu dangteliu (kad geriau užsidarytų dangtelį pakaitinkite karštam vandenyje). Stiklainį su agurkais laikykite šaltai.

Agurkai turi tikti žiemos konservavimui (prieš pirkdami įsitikinkite) ir rauginimui. Agurkų veislė Libella (lygūs, minkštesni) netinkama, Radničiok (agurkai spygliuoti, nelygūs, kieti) - tinkama.

Rauginti agurkai žiemai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Į švarų 3 litrų stiklainį dėkite pusę kiekio krapų, česnakus, visus lapus ir sudėkite išplautus agurkus. Stiklainio viršuje, ant agurkų, sudėkite likusius krapus. Paimkite 1,5 litro šalto vandens ir jame ištirpinkite druską su cukrumi ir supilkite į stiklainį su agurkais. Stiklainį uždarykite stipriu plastmasiniu dangteliu (kad geriau užsidarytų dangtelį pakaitinkite karštam vandenyje). Stiklainį su agurkais laikykite šaltai.

Agurkai turi tikti žiemos konservavimui (prieš pirkdami įsitikinkite) ir rauginimui. Agurkų veislė Libella (lygūs, minkštesni) netinkama, Radničiok (agurkai spygliuoti, nelygūs, kieti) - tinkama.

Komentarai (17)


  • Kristina 2018-07-30 12:30

    Labai skanu.isitikinau.


  • Ina 2018-07-20 16:13

    Lina, o jūs parūgenat bent dieną, ar iš karto į šulinį leidžiate, nesprogsta?


  • nica 2018-07-09 14:36

    nu tai gi viespatie taigi tinka tik saltinio atvarykit ir prisileisit visus indus jo super vanduo nu is krano tai tik ukinem reikmem o ne valgymui nu nepraryciau tiokio


  • Lina 2017-08-01 16:18

    As tai darau i 5l bambalius viska sudedu,3šaukštai druskos ,užpilu šaltu vandeliu ir ileidžiam i šulinį.


  • Rasa 2017-08-01 15:21

    Labai skanu rauginti tik nereikia cukraus tiek.


  • Šeimininkė☺ 2017-08-01 13:24

    Na,ir kam tas cukrus?O litrui vandens dedu kupiną šaukštą druskos,o 1,5l-1,5 šaukšto.Ir užpilu arba šaltu(nevirintu),arba karštu(verdančiu) sūrymu.Su karštu agurkai būna kietesni.Ir Psio


  • Onutė 2017-08-01 05:14

    O kam cukrus?


  • Marija 2016-08-03 14:10

    Nezinau bet pas mane visada apsivelia jie balta dulksna kazkokia jau po svaites ir pasidaro minksti. Kodel taip gali but


  • Jurgita 2016-08-02 22:08

    As dedu tik druskos issilaiko super


  • Lina 2015-08-27 14:40

    Nežinau ar bus skanu bet turi but skanu


Daugiau receptų