Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Rauginti burokėliai
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
4 litrai vandens
150 gramų druskos
5 kilogramai burokėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nedideli, raudoni, neperaugę burokėliai nuplaunami, pašalinus šaknis ir lapų liekanas, nulupami ir, dar kartą nuplovus, sudedami į švarų medinį arba emaliuotą indą. Didesnius burokėlius patariama perpjauti pusiau arba į keturias dalis. Iš vandens ir druskos išverdamas sūrymas, atšaldomas ir užpilamas ant burokėlių. Pridengus marle, ant jų uždedami mediniai dangteliai ir paslegiama akmeniu. Kambario temperatūroje burokėliai įrūgsta per 1 savaitę. Po to reikia juos išnešti į šaltą patalpą.

Rauginti burokėliai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Nedideli, raudoni, neperaugę burokėliai nuplaunami, pašalinus šaknis ir lapų liekanas, nulupami ir, dar kartą nuplovus, sudedami į švarų medinį arba emaliuotą indą. Didesnius burokėlius patariama perpjauti pusiau arba į keturias dalis. Iš vandens ir druskos išverdamas sūrymas, atšaldomas ir užpilamas ant burokėlių. Pridengus marle, ant jų uždedami mediniai dangteliai ir paslegiama akmeniu. Kambario temperatūroje burokėliai įrūgsta per 1 savaitę. Po to reikia juos išnešti į šaltą patalpą.

Komentarai (9)


  • jolka 2015-09-05 15:16

    butinai turi buti virti burokeliai


  • Jūratė 2011-08-28 09:55

    Rauginau, viską dariau kaip parašyta. Niekas nesigavo. Burokėliai labai kieti, vanduo smirdi puvėsiu. Laukiu atsakymo


  • kamanele 2010-10-06 00:12

    labai skanu as ir noriu pasidaryti tik va o burokeliai ju turi buti isvirti?


  • a 2010-09-21 13:20

    o tai kodel nuotraukoj tarkuoti burekeliai... ? 8-|


  • Nijole 2010-08-17 20:13

    Tikrai skanu.Tai mano vaikystės valgis prie mėsos.Dabar jau šiek tiek pamirštas. :super:


  • Nijole 2010-08-17 20:10

    Tikrai skanu,tai mano vaikystės dažnas valgis prie mėsos patiekalų.( o tai buvo prieš 50m.) :super:


  • Ievcė 2010-05-10 21:04

    :-)


  • Jolita 2010-05-10 20:29

    IR SKANU?PIRMA KARTA GIRDZIU. %-)


  • lia lia 2009-04-24 18:29

    :-) :-( ;-) :-p :-D :bloga: :super: %-)


Daugiau receptų