Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Renatos medaus tortas
AUTORIUS:
Renata
INGREDIENTAI:
6 valgomieji šaukštai cukraus pudros
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė medaus (skystas)
3 vienetai kiaušinių
5 stiklinės kvietinių miltų
200 gramų sviesto
1 litras grietinės
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudedame į didesnį indą ir apie 15 minučių, vis pamaišydami, kaitiname ant garų.
Baigdami kaitinti sudedame citrinos sultimis gesintą sodą arba kepimo miltelius.
Dar kiek pakaitinę, nukeliame nuo garų ir greitai suberiame miltus bei gerai išmaišome.
Tešlą palaikome šaldytuve apie 1,5 val.
Tada ją padalijame į 6 dalis, iškočiojame ir iškepame apvalius lakštus (prieš kepimą subadome).
Iš tešlos likučių iškepame lakštą, kurį vėliau sumalame apibarstymui.
Kremui grietinę išsukame su mikseriu, sudedame cukraus pudrą ir plakdami pamažu supilame citrinos sultis.
Pertepame viršų, apibarstome trupiniais ir papuošiame.
Skanaus.

Renatos medaus tortas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudedame į didesnį indą ir apie 15 minučių, vis pamaišydami, kaitiname ant garų.
Baigdami kaitinti sudedame citrinos sultimis gesintą sodą arba kepimo miltelius.
Dar kiek pakaitinę, nukeliame nuo garų ir greitai suberiame miltus bei gerai išmaišome.
Tešlą palaikome šaldytuve apie 1,5 val.
Tada ją padalijame į 6 dalis, iškočiojame ir iškepame apvalius lakštus (prieš kepimą subadome).
Iš tešlos likučių iškepame lakštą, kurį vėliau sumalame apibarstymui.
Kremui grietinę išsukame su mikseriu, sudedame cukraus pudrą ir plakdami pamažu supilame citrinos sultis.
Pertepame viršų, apibarstome trupiniais ir papuošiame.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Renata

Komentarai (34)


  • aaas 2014-07-08 14:56

    nu papuosimas tai :DDDDDDD
    man būtų gėda talpint i interneta su tokiu papuosimu.,.


  • Dana 2013-08-15 14:37

    man sitas receptas jau seniai zinomas kaip Medaus tortas,o del pertepimo as imu ziedine forma ir iskloju plevele (frischhaltefohlie) viskas kuo puikiausiai :-) :super: 7


  • Renata 2013-06-18 14:11

    Grietine mazose indeliose pas mus bent lidlas tik viena sour cream ir tepardavineja, 30% x


  • Tynka 2013-06-12 10:50

    kokio riebumo grienine naudojate? Sakete Lidl parduotuveje apsiperkate, kokia perkate, kad ji taip issiplaka puriai?


  • Arnas 2012-09-04 15:37

    Auginam bites ir siūlom įsigyti medaus. Garantuoju, kad natūralus ir tikras miško medus. Išpilstytas į kibirėlius. 1 kg - 16 Lt. Kaune, Aleksote arba Garliavoje. Norint įsigyti rašykite [email protected] arba skaminkite 8 604 97061. Parduodame nuo 1 kg iki 200 kg kiekiais.


  • Ingrida 2012-06-02 08:25

    Labai geras receptas,meduti kepu dažnai,o kai radau ši receptą,tai pagal ji ir bekepu,super,ačiū už receptą.V


  • Diute 2011-04-25 17:50

    Na taip ir padariau. :taip: Gavosi labai skanus ir gaivus. Dar ir paaksperemtavau ir viena sluoksni idejau trintu brukniu uogiena. :super2: Dekui labai uz receptuka :super:


  • renata 2011-04-25 01:13

    as kepu pacioje auksciausioje temperaturoje,kol biskvitas pasidaro dudas ,tai uztrunka apie 5min. ;-)


  • Diute 2011-04-23 16:19

    Sveikutes. :-| O man toks klausimelis iskilo, kiek laiko ir kokioj temperaturoj kepti tuos paplotelius? :galvoju: Dekui labai... :-*


  • renata 2010-12-12 12:35

    tai pirk dabar doble cream,o medu as visad is lietuvos atsivezu uosviene bites laiko:) ,bet azdoje yra skysto medaus gali nusipirkt,kazkada dariau su juo ir gerai gaunasi. ;-) f


Daugiau receptų