Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Renatos vaisinis tortas
AUTORIUS:
renata
INGREDIENTAI:
1 stiklinė cukraus
2 vienetai kiaušinių
2 stiklinės kvietinių miltų
1 arbatinis šaukštelis sodos (gesinta)
1 stiklinė grietinės
125 mililitrai kondensuoto pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kremui:
7 didelių šaukštų cukraus pudros.
0,5 šaukšto citrinos sulčių.
1 lt.riebios grietinėlės.
vaisių (egzotiniai,arba braškės)

Gaminimas:

Kondensuotą pieną užviriname ir atvėsiname. Mikseriu išplakame kiaušinius su cukrumi, grietine ir kondensuotu pienu. Po to beriame miltus ir nugesinta soda. Viska gerai išplakame mikseriu (masė turi buti panasi i grietinės). sviestiniu popieriumi išklojeme skarda supilame puse tešlos ir kepame orkaiteje 180 laipsnių temperatūroje apie 20 min. kol paruduoja. (patikrinti galite su mediniu iešmu). Taip iškepame abu biskvitus. Kai biskvitai atšala juos perpjauname pusiau ir gauname 4 biskvitus.

Į atvėsuse gteitinele pilame cukraus pudrą ir plakame mikseriu,beplakdami supilame citrinos sultis. Krema reikia plakti tol kol apvertus indą jis neišbėga.

Pertepame pirmajį biskvitą dedame ant jo vaisius kokius patys norite. (labiausiai tinka nesaldūs egzotiniai vaisiai arba braškės)dedate sekantį biskvita jį pertepate ir vėl dedate vaisius,darote tol kol baiksis biskvitai. viršų puošeme taipat vaisiais.

SKANAUS

Renatos vaisinis tortas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Kremui:
7 didelių šaukštų cukraus pudros.
0,5 šaukšto citrinos sulčių.
1 lt.riebios grietinėlės.
vaisių (egzotiniai,arba braškės)

Gaminimas:

Kondensuotą pieną užviriname ir atvėsiname. Mikseriu išplakame kiaušinius su cukrumi, grietine ir kondensuotu pienu. Po to beriame miltus ir nugesinta soda. Viska gerai išplakame mikseriu (masė turi buti panasi i grietinės). sviestiniu popieriumi išklojeme skarda supilame puse tešlos ir kepame orkaiteje 180 laipsnių temperatūroje apie 20 min. kol paruduoja. (patikrinti galite su mediniu iešmu). Taip iškepame abu biskvitus. Kai biskvitai atšala juos perpjauname pusiau ir gauname 4 biskvitus.

Į atvėsuse gteitinele pilame cukraus pudrą ir plakame mikseriu,beplakdami supilame citrinos sultis. Krema reikia plakti tol kol apvertus indą jis neišbėga.

Pertepame pirmajį biskvitą dedame ant jo vaisius kokius patys norite. (labiausiai tinka nesaldūs egzotiniai vaisiai arba braškės)dedate sekantį biskvita jį pertepate ir vėl dedate vaisius,darote tol kol baiksis biskvitai. viršų puošeme taipat vaisiais.

SKANAUS

Receptą atsiuntė renata

Komentarai (24)


  • Lina 2011-09-17 21:50

    "1 lt.riebios grietinėlės" - tai čia 1 litras grietinėlės? Tikrai tiek daug? :) Gal kas žino kuo dar galima grietinėlę pakeist, kad nebūtų toks riebus? Jei ne gietine, gal dar kuo galima?


  • Grazina 2011-05-05 16:28

    Buvo labai skanus tortukas,dariau viska pagal recepta,nieko nekeiciau,svarbiausia kad jubiliatui patiko:) man truputi riebokas,tad kita karta bandysiu grietine,bet cia tik skonio reikalas. Aciu uz skanu receptuka:)


  • renata 2011-04-29 23:48

    nu cia jua fantazijos reikalas ,manau,kad tikrai galite. ;-)


  • Grazina 2011-04-29 19:46

    O galiu grietinele maisyti su grietine?


  • renata 2011-04-29 09:40

    Grazina grietinele pasidaro kaip kremas tiesiog apverti inda ir jis neisbega,o biskvitus ,taip reikia pjauti pusiau. ;-)


  • (anonimas) 2011-04-28 20:39

    Labai geras receptukas, pati isbandziau, labai skanu :super: , ir kitus pavaisinau, visiems labai patiko :-)


  • Grazina 2011-04-28 12:15

    O kokio tirstumo turetu buti grietinele? Ir kaip pjauti tuos biskvitus,jie gaunasi stori ir pjauti skersai ar paprasciausiai pusiau?


  • renata 2011-01-13 17:48

    Greta nu riebokas,nes kremas is grietineles,bet mums patinka,o tu gali is grietines bandyt daryt ;-)


  • Gret 2011-01-12 19:09

    Ar labai riebus šis tortas? ;)


  • Greta 2010-06-13 17:23

    Labai dėkui, Renata, už išsamią informaciją :))) :super:
    Rytoj bandysiu pagaminti braškinį gardėsį savo berniukui :-D


Daugiau receptų