Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Riešutinė boba
AUTORIUS:
Jurgita
INGREDIENTAI:
50 gramų abrikosų (džiovinti)
0.5 arbatinio šaukštelio cinamono
125 gramai cukraus
50 gramų datulių (be kauliukų džiovintos)
2 valgomieji šaukštai krakmolo
2 vienetai kiaušinių
200 gramų kvietinių miltų
1 valgomasis šaukštas pieno
150 gramų juodojo šokolado
šiek tiek druskos
125 gramai sviesto
5 valgomieji šaukštai riešutų (kapoti)
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus
1 valgomasis šaukštas citrinos žievelės (tarkuota)
šiek tiek pabarstukų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Datules ir abrikosus susmulkinti, sumaišyti su riešutais ir 50 g tarkuoto juodojo šokolado. Paruošti tešlą: sviestą išplakti su paprastu ir vaniliniu cukrumi, cinamonu, citrinos žievele, įmušti kiaušinius. Suberti miltus, persijotus su kepimo milteliais ir krakmolu bei druska, supilti pieną, sudėti vaisių ir riešutų mišinį. Tešlą sukrėsti į riebalais pateptą ir miltais pabarstytą formą, pašauti į 175 laipsnių orkaitę ir kepti apie val. (priklausomai nuo skardos dydžio). Bobą išimti iš formos, apipilti tirpintu šokoladu, o papuošti pabarstukais. Skanaus!

Riešutinė boba

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Datules ir abrikosus susmulkinti, sumaišyti su riešutais ir 50 g tarkuoto juodojo šokolado. Paruošti tešlą: sviestą išplakti su paprastu ir vaniliniu cukrumi, cinamonu, citrinos žievele, įmušti kiaušinius. Suberti miltus, persijotus su kepimo milteliais ir krakmolu bei druska, supilti pieną, sudėti vaisių ir riešutų mišinį. Tešlą sukrėsti į riebalais pateptą ir miltais pabarstytą formą, pašauti į 175 laipsnių orkaitę ir kepti apie val. (priklausomai nuo skardos dydžio). Bobą išimti iš formos, apipilti tirpintu šokoladu, o papuošti pabarstukais. Skanaus!

Receptą atsiuntė Jurgita

Komentarai


Daugiau receptų