Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Riešutiniai sausainiai
AUTORIUS:
Jolanta M.
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
INGREDIENTAI:
150 gramų cukraus
šiek tiek vanilės
1 vienetas kiaušinių
150 gramų kvietinių miltų
200 gramų sviesto
150 gramų riešutų (smulkinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Sumaišyti miltus, riešutus, cukrų, vanilę. Viduryje padaryti duobutę, įmušti kiaušinį, ant viršaus dėti gabaliukais pjaustytą sviestą. Šaltomis rankomis suminkyti tešlą į rutulį, suvynioti į plėvelę ir pusei valandos dėti į šaldytuvą. Tuomet ant miltais pabarstyto stalo iškočioti 4 mm storio tešlą ir išspausti formelėmis žvaigždutes. Sausainius dėti į skardą, išklotą kepimo popieriumi.
Kepti 180° C orkaitėje apie 15 minučių. Riešutus galima naudoti kokius mėgstate. Aš dėjau truputį pakepintus ir susmulkintus žemės riešutus.

Riešutiniai sausainiai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Sumaišyti miltus, riešutus, cukrų, vanilę. Viduryje padaryti duobutę, įmušti kiaušinį, ant viršaus dėti gabaliukais pjaustytą sviestą. Šaltomis rankomis suminkyti tešlą į rutulį, suvynioti į plėvelę ir pusei valandos dėti į šaldytuvą. Tuomet ant miltais pabarstyto stalo iškočioti 4 mm storio tešlą ir išspausti formelėmis žvaigždutes. Sausainius dėti į skardą, išklotą kepimo popieriumi.
Kepti 180° C orkaitėje apie 15 minučių. Riešutus galima naudoti kokius mėgstate. Aš dėjau truputį pakepintus ir susmulkintus žemės riešutus.

Receptą atsiuntė Jolanta M.

Komentarai


Daugiau receptų