Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Riešutinis pyragas
AUTORIUS:
Vida
INGREDIENTAI:
150 gramų cukraus
1 valgomasis šaukštas kakavos
šiek tiek lazdyno reišutų (skrudinti, grūsti)
100 gramų žemės riešutų (grūsti)
3 vienetai kiaušinių
100 gramų kvietinių miltų
200 mililitrų pieno
50 mililitrų vandens (karštas)
150 gramų sausainių
šiek tiek romo
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
4 valgomieji šaukštai uogienės (abrikosų ar kitokia Jūsų mėgstama)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sumaišykite atskirtus 3 kiaušinių trynius su 100 g cukraus, vandeniu bei su kepimo milteliais sumaišytais miltais.
Galiausiai įmaišykite į tešlą 3 kiaušinių baltymus.
Supilkite plonu sluoksniu tešlą į sviestu pateptą bei miltais pabarstytą kepimo skardą ir kepkite apie 25 min. 190 laipsnių temperatūroje.
Kol pyrago pagrindas kepa pasiruoškite kakavinį riešutų sluoksnį.
Sutrupinkite sausainius, sudėkite 1 šaukštą uogienės, kakavą, riešutus, 50 g cukraus, romą, užpilkite viską verdančiu pienu ir išmaišykite.
Ataušusį iškeptą pyrago pagrindą aptepkite likusia uogiene, sudėkite kakavinį sluoksnį ir viską apibarstykite lazdyno riešutais.
Patiekite atvėsusį.
Skanaus.

Riešutinis pyragas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Sumaišykite atskirtus 3 kiaušinių trynius su 100 g cukraus, vandeniu bei su kepimo milteliais sumaišytais miltais.
Galiausiai įmaišykite į tešlą 3 kiaušinių baltymus.
Supilkite plonu sluoksniu tešlą į sviestu pateptą bei miltais pabarstytą kepimo skardą ir kepkite apie 25 min. 190 laipsnių temperatūroje.
Kol pyrago pagrindas kepa pasiruoškite kakavinį riešutų sluoksnį.
Sutrupinkite sausainius, sudėkite 1 šaukštą uogienės, kakavą, riešutus, 50 g cukraus, romą, užpilkite viską verdančiu pienu ir išmaišykite.
Ataušusį iškeptą pyrago pagrindą aptepkite likusia uogiene, sudėkite kakavinį sluoksnį ir viską apibarstykite lazdyno riešutais.
Patiekite atvėsusį.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Vida

Komentarai


Daugiau receptų