Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Riešutinis tortas
AUTORIUS:
Vida
INGREDIENTAI:
150 gramų cukraus pudros
12 valgomųjų šaukštų cukraus
200 gramų lazdyno reišutų (kapoti)
3 vienetai kiaušinių
300 gramų kvietinių miltų
2 valgomieji šaukštai pieno
3 valgomieji šaukštai vandens
0.5 litro grietinėlės (saldi)
3 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
3 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Ištriname iki purumo 3 kiaušinių trynius, 6 šaukštus cukraus, vanilinį cukrų bei pieną, pamažu suberiame su kepimo milteliais sumaišytus miltus, viską gerai išmaišome iki vientisos masės ir pabaigoje sudedame iki stangrumo išplaktus 3 kiaušinių baltymus.
Paruoštą tešlą sudedame į riebalais išteptą tortinę ir kepame vidutinio 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 min.
Išplakame grietinėlę ir sumaišome su kapotais riešutais bei 6 šaukštais cukraus.
Atvėsusį kepinį perpjauname į tris sluoksnius, pertepame įdaru ir gerai juos suglaudžiame vieną su kitu.
Glajų cukraus pudrą gerai sumaišome su vandeniu ir gauta mase apipilame torto viršų.
Paruoštą tortą 2 min. dedame į orkaitę, kad glajus apdžiūtų.
Tortui papuošti skirtus riešutus pavilgome glajuje apdėliojame jais tortą ir apdžioviname.
Skanaus.

Riešutinis tortas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Ištriname iki purumo 3 kiaušinių trynius, 6 šaukštus cukraus, vanilinį cukrų bei pieną, pamažu suberiame su kepimo milteliais sumaišytus miltus, viską gerai išmaišome iki vientisos masės ir pabaigoje sudedame iki stangrumo išplaktus 3 kiaušinių baltymus.
Paruoštą tešlą sudedame į riebalais išteptą tortinę ir kepame vidutinio 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 min.
Išplakame grietinėlę ir sumaišome su kapotais riešutais bei 6 šaukštais cukraus.
Atvėsusį kepinį perpjauname į tris sluoksnius, pertepame įdaru ir gerai juos suglaudžiame vieną su kitu.
Glajų cukraus pudrą gerai sumaišome su vandeniu ir gauta mase apipilame torto viršų.
Paruoštą tortą 2 min. dedame į orkaitę, kad glajus apdžiūtų.
Tortui papuošti skirtus riešutus pavilgome glajuje apdėliojame jais tortą ir apdžioviname.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Vida

Komentarai (4)


  • kriste 2010-10-24 20:03

    cukraus pudra maisyt su kokiu karstu ar saltu vandeniu?Jeigu i torta ieina200gr riesutu , tai kiek riesutu reikia glajui ??????


  • kriste 2010-10-24 19:48

    labai jau neaiskus receptas! Neparasyta nei i kokio dydzio forma deti,ant kiek zmoniuir kokiotirstumo mase gaunasi!Ikisau i orkaite ziuresim kas gausis...


  • slapuke 2010-04-02 00:06

    gal galit pasakyti o grietinele turi buti tirsta ar ne butinai-nu ta prasme kiek laiko mazdauk plakti ja-ar ji vistiek isigers i biskvita...????labai prasau atsakyti.. :galvoju:


  • slapuke 2010-03-29 17:52

    pabandisiu si skaniesta-iskepti velykom :valgau: -labai jau skaniai atrodo 8-|


Daugiau receptų