Įkaitinti orkaitę iki 140 laipsnių.
Nupaišyti ant kepimo popieriaus torto formą ir patepti popierių sviestu.
Kiaušinių baltymus suplakti iki standžių putų, po truputį suberiant 200 ml cukraus. Pabaigoje supilti actinę rūgštį. Ši rūgštis baltininei masei suteikia blizgesį ir tvirtumą.
Atskirai sumaišyti susmulkintus riešutus su kepimo milteliais ir atsargiai įmaišyti į baltiminę masę.
Dėti masę ant kepimo popieriaus, padaryti bortelius.
Kepti apie 30 min. Po 30 min. sumažinti temperatūrą iki 100 laipsnių ir dar kepti 30 min.
Baltiminį paplotį pilnai atvėsinti.
Suplakti grietinėlę ir sudėti į papločio vidurį. Tada sudėti nusausintus persikus, pabarstyti tarkuotu šokoladu.
Tortą palaikyti kurį laiką šaldytuve.

Riešutinis tortas-bezė su grietinėle ir persikais
INGREDIENTAI:
200 gramų | cukraus |
50 gramų | graikinių riešutų |
150 gramų | persikų (konservuoti) |
3 vienetai | kiaušinių (baltymai) |
0.5 mililitro | acto (rūgštis 24%) |
300 mililitrų | grietinėlės (riebi) |
šiek tiek | juodojo šokolado |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo miltelių |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Riešutinis tortas-bezė su grietinėle ir persikais
Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cukrus, 200 gramų
- Graikiniai riešutai, 50 gramų
- Persikai, konservuoti, 150 gramų
- Kiaušiniai, baltymai, 3 vienetai
- Actas, rūgštis 24%, 0.5 mililitro
- Grietinėlė, riebi, 300 mililitrų
- Šokoladas, juodasis
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Įkaitinti orkaitę iki 140 laipsnių.
Nupaišyti ant kepimo popieriaus torto formą ir patepti popierių sviestu.
Kiaušinių baltymus suplakti iki standžių putų, po truputį suberiant 200 ml cukraus. Pabaigoje supilti actinę rūgštį. Ši rūgštis baltininei masei suteikia blizgesį ir tvirtumą.
Atskirai sumaišyti susmulkintus riešutus su kepimo milteliais ir atsargiai įmaišyti į baltiminę masę.
Dėti masę ant kepimo popieriaus, padaryti bortelius.
Kepti apie 30 min. Po 30 min. sumažinti temperatūrą iki 100 laipsnių ir dar kepti 30 min.
Baltiminį paplotį pilnai atvėsinti.
Suplakti grietinėlę ir sudėti į papločio vidurį. Tada sudėti nusausintus persikus, pabarstyti tarkuotu šokoladu.
Tortą palaikyti kurį laiką šaldytuve.
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
Komentarai (1)
ne per daug kremo?