Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Rikotos pyragas
AUTORIUS:
Vitalija
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
425 gramai sūris (Rikota)
2 valgomieji šaukštai chereso
1 arbatinis šaukštelis esencija (apelsinų)
1 sauja vaisių (džiovinti (mišinys))
3 valgomieji šaukštai migdolų (plokštelės )
1 arbatinis šaukštelis kavos (tirpi (atskiesti ¼ puodelio verdančio vandens))
6 valgomieji šaukštai sviesto (ar margarinas)
100 gramų cukraus
3 valgomieji šaukštai šokoladas (laužytas)
Glajui:
200 gramų šokoladas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Plaktuvu išplakite cukrų, rikotos sūrį, čeresą, apelsinų esenciją. Sudėkite džiovintus vaisius, dėkite 1 šaukštą migdolų ir ketvirtį puodelio smulkinto šokolado.
2.
Norimą formą išklokite maistine plėvele ir sukrėskite į indą sūrio masę. Padėkite pyragą į šaldymo kamerą kelioms valandoms. Ištraukę apliekite tirpintu (praaušusiu) šokoladu ir aplipdykite šonus migdolų plokštelėmis. Pastatykite pyragą į šaldytuvą dar valandai sustingti.

Rikotos pyragas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
  • Sūris, Rikota, 425 gramai
  • Cheresas, 2 valgomieji šaukštai
  • Esencija, apelsinų, 1 arbatinis šaukštelis
  • Vaisiai, džiovinti (mišinys), 1 sauja
  • Migdolai, plokštelės , 3 valgomieji šaukštai
  • Kava, tirpi (atskiesti ¼ puodelio verdančio vandens), 1 arbatinis šaukštelis
  • Sviestas, ar margarinas, 6 valgomieji šaukštai
  • Cukrus, 100 gramų
  • Šokoladas, laužytas, 3 valgomieji šaukštai
Glajui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Plaktuvu išplakite cukrų, rikotos sūrį, čeresą, apelsinų esenciją. Sudėkite džiovintus vaisius, dėkite 1 šaukštą migdolų ir ketvirtį puodelio smulkinto šokolado.

  2. Norimą formą išklokite maistine plėvele ir sukrėskite į indą sūrio masę. Padėkite pyragą į šaldymo kamerą kelioms valandoms. Ištraukę apliekite tirpintu (praaušusiu) šokoladu ir aplipdykite šonus migdolų plokštelėmis. Pastatykite pyragą į šaldytuvą dar valandai sustingti.

Receptą atsiuntė Vitalija

Komentarai (1)


  • ??? 2016-01-23 10:34

    O kam sviestas ir kava, jei gamybos procese nenaudojama?


Daugiau receptų