Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Rimantės obuolių pyragas
AUTORIUS:
Rimantė
INGREDIENTAI:
0.5 vieneto citrinų
100 gramų cukraus
125 gramai migdolų (malti)
500 gramų obuolių
2 vienetai kiaušinių
1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
80 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Obuolius nulupame ir supjaustome plonomis skiltelėmis.
Puode užviriname šlakelį vandens su šaukštu cukraus, suberiame obuolių skilteles ir kelias minutes patroškiname.
Likusį cukrų ištriname su sviestu, sudedame kiaušinių trynius, maltus migdolus, miltus, tarkuotą citrinos žievelę ir supilame citrinos sultis.
Viską gerai išmaišome, supilame standžiai išplaktus baltymus ir obuolių masę.
Riebalais patepame kepimo formą, sukrečiame masę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje, 45 min.
Patiekiame su jogurtu ir plakta grietinėle.
Skanaus!

Rimantės obuolių pyragas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Obuolius nulupame ir supjaustome plonomis skiltelėmis.
Puode užviriname šlakelį vandens su šaukštu cukraus, suberiame obuolių skilteles ir kelias minutes patroškiname.
Likusį cukrų ištriname su sviestu, sudedame kiaušinių trynius, maltus migdolus, miltus, tarkuotą citrinos žievelę ir supilame citrinos sultis.
Viską gerai išmaišome, supilame standžiai išplaktus baltymus ir obuolių masę.
Riebalais patepame kepimo formą, sukrečiame masę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje, 45 min.
Patiekiame su jogurtu ir plakta grietinėle.
Skanaus!

Receptą atsiuntė Rimantė

Komentarai


Daugiau receptų