Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Rimanto keptos kepenėlės
AUTORIUS:
Rimantas
INGREDIENTAI:
4 česnakų
2 vienetai morkų
1 vienetas svogūnų
100 gramų kiaulės lašinių
500 gramų vištienos kepenėlių
3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
1 litras pieno
šiek tiek druskos
šiek tiek prieskonių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Vištų kepenėlės užmerkiamos piene 1 parai. Į įkaitintą keptuvę sudedame supjaustytus lašinukus, svogūnus, tarkuotas morkas. Viską pakepame. Tada dedame kepenėles. Kur mirko kepenėlės - pieną išmaišome su miltais ir supilame į keptuvę. Pagardiname česnakais, prieskoniais. Troškiname ant silpnos ugnies 30 min.

Rimanto keptos kepenėlės

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Vištų kepenėlės užmerkiamos piene 1 parai. Į įkaitintą keptuvę sudedame supjaustytus lašinukus, svogūnus, tarkuotas morkas. Viską pakepame. Tada dedame kepenėles. Kur mirko kepenėlės - pieną išmaišome su miltais ir supilame į keptuvę. Pagardiname česnakais, prieskoniais. Troškiname ant silpnos ugnies 30 min.

Receptą atsiuntė Rimantas

Komentarai (20)


  • Gintaras 2017-03-10 16:47

    Tai taip išeina,parą mirko,iš kepenėlių ištraukė visą "brudą" ir vėl jį atgal ant jų,o po to į savo skradį.Brrr.......


  • Galina 2013-04-27 14:10

    Labai geras patiekalas ,aš darau šiektiek kitaip:
    * sumalu vištienos kepeneles (pageidautina nors neilgam pamirkyti piene)
    * įdedu šiek tiek (apie porą valgomų šaukštų ) kiaulienos faršo
    * šiek tiek miltų
    * svogūniuko,prieskonių
    SKANAUS
    Ir kepu keptuvėje ant aliejaus
    Garnyrui labai tikkaburokėlių salotos arba su grietine/majonezu,aliejum- pagal skonį
    Nemanau ,kad teisinga pagal Rimanto receptą ,naudoti tą pieną kuriame mirko kepenėlės, geriau šviežias .
    Šį patiekalą jau gaminu 30 metų ,draugės visuomet prašo mano firminių kepenėlių


  • no name 2013-02-19 16:20

    KIELĖ,

    kas čia per nesąmonė???? :-D :-D :-D
    KEPENYS MIRKOMOS TAM, KAD NEBŪTŲ KARČIOS, O NE DĖL "BRUDŲ". jau "100 metų" žinau, kad kepenėles valgyt yra sveika. visada gaminu vištienos ir jautienos kepenėles ir niekur jų nemirkau, nes jos ne karčios ir labai skanios. Kiaulienos reikia mirkyti, nes jos karčios.


  • kielė 2013-02-19 13:27

    Skamba skaniai,bet kepenys yra kaip ir organizmo filtras,dėl to ir mirkomos parą,kad išeitų visas brudas,bent jau aš taip girdėjau,nes kepa jos trumpai,o jei perkepini-kietos ir neskanios.. Ir su inkstais panašiai,pabandykir agurkinę išvirt nepamirkę:))


  • simona 2012-10-01 00:21

    O kokie lasinukai - rukyti ar sudyti?


  • aj 2012-06-01 15:27

    idomu kiek porciju gaunasi is Rimanto kepenu? :D


  • egle 2011-11-09 12:27

    kazin ar nieko,jeigu mirkysiu tik 4 val...neturiu daugiau laiko :-(


  • Edmundas 2011-04-22 13:14

    Manau, kad Jūsų vyras bus laimingas, ponia Sigita.


  • sigita 2011-04-19 08:01

    bandysiu ir as sendiena pagamint, kazin ar vyrui patiks? :-)


  • Edmundas 2011-04-13 17:57

    Labai skanu - šiandien gaminsiu jau antrą kartą. Dėkui, ponas Rimantai!


Daugiau receptų