Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Risoto "Al Baloro"
AUTORIUS:
Čiop Čiop,
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1.5 stiklinės ryžių ((Arborio))
6 stiklinės sultinio ((vištienos) pageidautina naminis )
1.5 stiklinės vynas (sausas, raudonas (geriausia "Baloro"))
5 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus (pirmojo spaudimo (aukščiausia rūšis))
1 vienetas svogūnų (smulkiai pjaustytas)
3 valgomieji šaukštai sviesto (nesūdytas, šaltas)
4 valgomieji šaukštai sūris (parmezano, tarkuotas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite apkepti svogūnus. Kepkite 8 - 10 minučių maišydami. Svogūnai turi apkepti iki skaidrumo.
2.
Tada sudėkite apkepti ryžius ir vis pamaišykite. Apkepus ryžiams, supilkite vyną ir troškinkite, kol susidaręs skystis išgaruose.
3.
Supilkite sultinį ir troškinkite dar apie 20 minučių. Ryžiai turi suminkštėti, o susidariusio skysčio turi likti nedaug.
4.
Pabaigoje, sudėkite sutarkuotą sūrį bei sviestą ir išmaišykite.


Skanaus!

Risoto "Al Baloro"

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
  • Ryžiai, (Arborio), 1.5 stiklinės
  • Sultinys, (vištienos) pageidautina naminis , 6 stiklinės
  • Vynas, sausas, raudonas (geriausia "Baloro"), 1.5 stiklinės
  • Alyvuogių aliejus, pirmojo spaudimo (aukščiausia rūšis), 5 valgomieji šaukštai
  • Svogūnai, smulkiai pjaustytas, 1 vienetas
  • Sviestas, nesūdytas, šaltas, 3 valgomieji šaukštai
  • Sūris, parmezano, tarkuotas, 4 valgomieji šaukštai

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite apkepti svogūnus. Kepkite 8 - 10 minučių maišydami. Svogūnai turi apkepti iki skaidrumo.

  2. Tada sudėkite apkepti ryžius ir vis pamaišykite. Apkepus ryžiams, supilkite vyną ir troškinkite, kol susidaręs skystis išgaruose.

  3. Supilkite sultinį ir troškinkite dar apie 20 minučių. Ryžiai turi suminkštėti, o susidariusio skysčio turi likti nedaug.

  4. Pabaigoje, sudėkite sutarkuotą sūrį bei sviestą ir išmaišykite.


    Skanaus!

Receptą atsiuntė Čiop Čiop

Komentarai


Daugiau receptų