Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Rūkyti kumpio gabalai
AUTORIUS:
Jonas
INGREDIENTAI:
20 gramų cukraus
10 gramų juodųjų pipirų (grūsti)
4 vienetai laurų lapų (lapeliai)
2.5 gramo muskato (trintas)
10 kilogramų kiaulienos kumpio
400 gramų druskos
5 gramai kvapiųjų pipirų (grūsti)
šiek tiek kadagio uogų (grūstos)
4 gramai salietros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš gerai atvėsinto kumpio išimami kaulai ir jis supjaustomas į kelis norimo dydžio gabalus, pjaunant išilgai raumenų. Gerai, kai prie jų lieka ir dalis lašinukų.
Druska sumaišoma su cukrumi, salietra ir trintais prieskoniais (prieskonių galima dėti pagal savo skonį).
Mėsos gabalai iš visų pusių gerai įtrinami druskos mišiniu, suvartojant pusę paruošto kiekio, ir, nepaliekant tuščių tarpų, sudedami į paruoštą mėsos sūdymui indą.
Po poros dienų įtrinama likusi druskos mišinio dalis.
Mėsa įsisūri per 10-12 dienų.
Per tą laiką reikia ją vartyti ir laistyti atsiradusiu sūrymu.
Įsisūrėję mėsos gabalai įvyniojami į plėvę, kietai suspaudus užsiuvami ir paslegiami.
Paskui standžiai aprišami virvute, dar kelias dienas palaikomi pakabinti vėsioje patalpoje ir išrūkomi.
Kumpio gabalai rūkomi 13-15 laipsnių temperatūroje 6-10 dienų.
Patarimai: Kumpiams įvynioti tinka taukinės plėvė, kiaulių ir galvijų pūslės ar į du sluoksnius perskirtas kiaulės skrandis.
Plėvę galima susiūti iš kelių gabalų.
Kumpiai plėvėje ilgiau išsilaiko, mažiau išdžiūsta, būna sultingesni ir minkštesni.
Skanaus.

Rūkyti kumpio gabalai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Iš gerai atvėsinto kumpio išimami kaulai ir jis supjaustomas į kelis norimo dydžio gabalus, pjaunant išilgai raumenų. Gerai, kai prie jų lieka ir dalis lašinukų.
Druska sumaišoma su cukrumi, salietra ir trintais prieskoniais (prieskonių galima dėti pagal savo skonį).
Mėsos gabalai iš visų pusių gerai įtrinami druskos mišiniu, suvartojant pusę paruošto kiekio, ir, nepaliekant tuščių tarpų, sudedami į paruoštą mėsos sūdymui indą.
Po poros dienų įtrinama likusi druskos mišinio dalis.
Mėsa įsisūri per 10-12 dienų.
Per tą laiką reikia ją vartyti ir laistyti atsiradusiu sūrymu.
Įsisūrėję mėsos gabalai įvyniojami į plėvę, kietai suspaudus užsiuvami ir paslegiami.
Paskui standžiai aprišami virvute, dar kelias dienas palaikomi pakabinti vėsioje patalpoje ir išrūkomi.
Kumpio gabalai rūkomi 13-15 laipsnių temperatūroje 6-10 dienų.
Patarimai: Kumpiams įvynioti tinka taukinės plėvė, kiaulių ir galvijų pūslės ar į du sluoksnius perskirtas kiaulės skrandis.
Plėvę galima susiūti iš kelių gabalų.
Kumpiai plėvėje ilgiau išsilaiko, mažiau išdžiūsta, būna sultingesni ir minkštesni.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Jonas

Komentarai (14)


  • Gedas 2017-05-26 06:26

    Vietoj salietros dekit salieru koncentrato


  • niam 2015-02-24 01:11

    Nors ir su salietra, bet vis tiek apetitnai atrodo ta mėsytė :) :P


  • hasan 2012-01-22 12:17

    daisu jai atsilikes nuo gyvenimo tai nenusisneke tu negana to kad skaityti nemoki kaip tas posakis yra ziuri yknyga matai spyga totalius zioplys :-)


  • Julita 2010-07-23 10:07

    Super!!! ;-) ;-) ;-)
    ;-)


  • Žemaitis 2010-01-27 04:26

    Šitokia terlionė tik laiko gaišinimas.Su viskuo sutinku,ti vietoj 10-ties dienų sūdimo pilnai pakanka 3-4parų.O rūkyti irgi nereikia tiek ilgai,pilnai užtenka 2-jų parų.Iš pradžių šalčiau,baigiant kokias 6val.karštai.Laikosi ilgai ir labai skanu.Rūkant 10 parų gaunamas vėžinis užkratas garantuotas.


  • :):):):):):) :];];];];];];] 2009-12-10 19:42

    nebandziau
    gal bus:
    gal :-)
    gal :-(
    gal ;-)
    gal :-p
    gal :-D
    gal :bloga:
    gal :super:
    gal %-)


  • balius 2009-12-10 19:31

    man tai visai normalu yra ;-)
    bet man tai nera :bloga:
    o kitiem yra :bloga: man tai ne man viskas liuks :super:


  • arturas 2009-12-10 18:33

    as kai tai padariau :bloga: buvo :bloga:


  • moli 2009-06-28 12:46

    mesa minkstinanti druska beveik ta pati maistine saletra, tik ta saletra ar druska nera labai gerai organizmui


  • asirtiek 2009-06-28 11:28

    O parduotuveje parduodama ''mesa minkstinanti druska''netinka?


Daugiau receptų