Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Rūkyti lašiniai
AUTORIUS:
Jonas
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas cukraus
10 kilogramų kiaulės lašinių (švieži)
1 kilogramas druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sumaišykite druską su cukrumi ir gerai įtrinkite lašinius bei jų kraštus.
Vienodai užberkite druskos, sudėdami lašinius į paruoštą indą.
Kad būtų balti, lašinius sūdykite tamsioje patalpoje ir nedėkite salietros.
Sūdomus lašinius laikykite šaltai, nuolat juos apverskite ir palaistykite atsiradusiu sūrymu, kad vienodai įsisūrėtų, kitaip atsiranda geltonų dėmių.
Prie 5-6 laipsnių šilumos lašiniai įsisūri maždaug per 2-3 savaites.
Įsisūrėjusius lašinius apiplaukite šiltu virintu vandeniu, nusausinkite ir išrūkykite.
Skanaus.

Rūkyti lašiniai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Sumaišykite druską su cukrumi ir gerai įtrinkite lašinius bei jų kraštus.
Vienodai užberkite druskos, sudėdami lašinius į paruoštą indą.
Kad būtų balti, lašinius sūdykite tamsioje patalpoje ir nedėkite salietros.
Sūdomus lašinius laikykite šaltai, nuolat juos apverskite ir palaistykite atsiradusiu sūrymu, kad vienodai įsisūrėtų, kitaip atsiranda geltonų dėmių.
Prie 5-6 laipsnių šilumos lašiniai įsisūri maždaug per 2-3 savaites.
Įsisūrėjusius lašinius apiplaukite šiltu virintu vandeniu, nusausinkite ir išrūkykite.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Jonas

Komentarai (14)


  • ritanu 2016-04-23 09:07

    nu zodziu jau visko gana jei dar salietros dedama


  • stasele 2014-09-29 16:23

    nesamone kad tris savaites reik laikyti lasiniai ysisureja ir per savaite niekada tiek nelaikau


  • o 2013-11-08 14:46

    as darau taip lasinukus istrinu cesnaku pipirais druska ir palaikau tris dienas bet juos reikia vartyti kiekviena diena ir vezu rukyti labai skaniai gaunas nekada nenusivyliau :-)


  • virginija 2013-09-13 17:32

    Noreciau suzinoti kiek laiko rukosi lasiniai 3 , 4 kilogramai.Busiu labai dekinga uz atsakyma


  • vilkas 2012-01-27 11:02

    diena naktis ir turi %-)


  • Muncis 2011-03-31 17:05

    labai skanu gamtoje su duonike ir svogunu uzsikasti, o dar jei geros samanikes( legalios is parduotuves) :super: Visada vezames i zvejyba ar medziokle, nepamainoma uzkanda :-)


  • ontė 2010-12-28 20:38

    Aš tai su viskuo sutinku, tik sūdant pridedu česnakiuko, o rūkant būtinai alksninės mlkos ir pačioj pradžioj ir pabaigoj po kelias šakeles kadagio.Skanaus. :super: Z55


  • Jurgita teta 2010-07-23 10:10

    nugi liuks! :super: %-)
    :-p


  • Egis 2010-02-08 17:24

    Slvija,salietra deda,kad mesa raudonesne butu.jei reikia galiu inete rasti formule salietros :-)


  • Egis 2010-02-08 17:22

    ja kas supranta geras dalykas lasiakai dabar kaip tik rukinu pardavimui.Rukykla pasistaciau pats,receptus inete susiradau ir mociutes dar pritaikiau,seip yra du budai lasiniu sudymo tai sausas ir suryme.Sausas sako skanesni ir kazkokiu medziagu daugiau lieka.tik prieziuros daugiau reikia.Na o suryme imetei ir tiek ziniu.Rukunimo procesas tai istisas menas...jei kas pasitikit mano ziniomis rasykit [email protected] Gerai butu ,kad kaimiski lasiniai ir desros nevirstu skaniais prisiminimais :-)


Daugiau receptų