Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Rytietiška vištiena su baklažanais
AUTORIUS:
Dorianas
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Autorius apie receptą: Labai sotus ir labai skanus. Labai sotus ir labai skanus. Dorianas
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
400 gramų vištos filė
1 vienetas baklažanų
1 vienetas saldžiosios paprikos
100 mililitrų daržovių sultinio
1 vienetas kiaušinių
30 gramų krakmolo
4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
2 valgomieji šaukštai sojos padažo
3 skiltelės česnakų
2 arbatiniai šaukšteliai saldus aitrųjų paprikų padažas
1.5 arbatinio šaukštelio džiovintas čiobrelis
1 arbatinis šaukštelis rudojo cukraus
1 žiupsnelis malti juodieji pipirai
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinį išplakti su šaukštu aliejaus, čiobreliais, aitriųjų paprikų padažu, žiupsneliu druskos ir pipirų. Vištieną supjaustyti juostelėmis, apvolioti plakinyje ir palikti pasimarinuoti.
2.
Baklažanus ir paprikas supjaustyti šiaudeliais.
3.
Keptuvėje įkaitinti šaukštą aliejaus ir kepti paprikas kelias minutes jas pamaišant. Tada jas sudėti ant popierinio rankšluosčio.
4.
Baklažanus apvolioti krakmole ir berti į keptuvę. Įlieti dar šaukštą aliejaus ir pamaišant kepti kol baklažanai gražiai paruduos. Iškepus juos padėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
5.
Likusį aliejų lieti į keptuvę ir kepti vištieną pamaišant apie 4-5 minutes. Pridėti susmulkintus česnakus, sojų padažą, sultinį ir cukrų. Kai užvirs, grąžinti į keptuvę paprikas ir baklažanus. Troškinti ant vidutinės ugnies, kol išgaruos skystis. Patiekti su ryžiais.

Rytietiška vištiena su baklažanais

Recepto autorius: Labai sotus ir labai skanus. Dorianas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 2
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Kiaušinį išplakti su šaukštu aliejaus, čiobreliais, aitriųjų paprikų padažu, žiupsneliu druskos ir pipirų. Vištieną supjaustyti juostelėmis, apvolioti plakinyje ir palikti pasimarinuoti.

  2. Baklažanus ir paprikas supjaustyti šiaudeliais.

  3. Keptuvėje įkaitinti šaukštą aliejaus ir kepti paprikas kelias minutes jas pamaišant. Tada jas sudėti ant popierinio rankšluosčio.

  4. Baklažanus apvolioti krakmole ir berti į keptuvę. Įlieti dar šaukštą aliejaus ir pamaišant kepti kol baklažanai gražiai paruduos. Iškepus juos padėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.

  5. Likusį aliejų lieti į keptuvę ir kepti vištieną pamaišant apie 4-5 minutes. Pridėti susmulkintus česnakus, sojų padažą, sultinį ir cukrų. Kai užvirs, grąžinti į keptuvę paprikas ir baklažanus. Troškinti ant vidutinės ugnies, kol išgaruos skystis. Patiekti su ryžiais.

Receptą atsiuntė Dorianas

Komentarai


Daugiau receptų