Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Ryžių apkepas su tunu
AUTORIUS:
Angelė
INGREDIENTAI:
3 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
250 mililitrų ryžių
1 vienetas svogūnų
4 vienetai kiaušinių
1 stiklinė kvietinių miltų
350 gramų tunų (konservuotas)
60 gramų parmezano sūrio
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai aliejaus
60 gramų sviesto
0.5 litro sultinio (vištienos)
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Ryžius išvirkite sultinyje ir palikite išbrinkti.
Iš 2 kiaušinių, sviesto, šiek tiek druskos ir su kepimo milteliais sumaišytų miltų pasigaminkite tešlą.
Virtus ryžius sumaišykite su nusunktu tunu, 2 kiaušiniais, susmulkintais svogūnais, išspaustu česnaku, tarkuotu parmezano sūriu bei prieskoniais.
Dviem trečdaliais pasigamintos tešlos išklokite aliejumi išteptos kepimo formos dugną ir kraštus.
Į tešla išklotą kepimo formą sudėkite ryžių bei tuno įdarą ir apkepo viršų užklokite likusia tešla.
Kepkite apie 50 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Skanaus.

Ryžių apkepas su tunu

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Ryžius išvirkite sultinyje ir palikite išbrinkti.
Iš 2 kiaušinių, sviesto, šiek tiek druskos ir su kepimo milteliais sumaišytų miltų pasigaminkite tešlą.
Virtus ryžius sumaišykite su nusunktu tunu, 2 kiaušiniais, susmulkintais svogūnais, išspaustu česnaku, tarkuotu parmezano sūriu bei prieskoniais.
Dviem trečdaliais pasigamintos tešlos išklokite aliejumi išteptos kepimo formos dugną ir kraštus.
Į tešla išklotą kepimo formą sudėkite ryžių bei tuno įdarą ir apkepo viršų užklokite likusia tešla.
Kepkite apie 50 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Angelė

Komentarai


Daugiau receptų