Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Šakotis
AUTORIUS:
Virga
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
INGREDIENTAI:
1 kilogramas cukraus
40 vienetų kiaušinių
1 kilogramas kvietinių miltų
1 kilogramas sviesto
1 litras grietinės
4 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Sviestą išsukame su cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Maišome, kol ištirpsta cukrus, tada sudedame kiaušinių trynius. Kiaušinių trynius atskiriant nuo baltymų, baltymus suskirstykite į 4 - 6 porcijas, vėliau juos reikės įmaišyti į tešlą.

Palaipsniui beriame miltus, maišydami, kol gauname vientisą masę, tada supilame grietinę ir vėl išmaišome iki vientisos masės.

Baltymų porcijas išplakame ir po vieną dedame į tešlą, kiekvieną kartą gerai išmaišant. Baltymai dedami porcijomis, kad tešla gautųsi puresnė.

Tešlą pasiruošti yra greita ir paprasta, tačiau kepimo technika yra sudėtinga ir užtrunka ilgai. Gali tekti praleisti apie 3-5 valandas prie krosnies.

Iš nuotraukų matote, kad kepama prie krosnies, naudojant specialią įrangą, nes reikia kad šakotis būtų spygliuotas, o vidus tuščias.

Ritinėlio matmenys 45 cm aukštis ir skersmuo 7,5 cm ir 15 cm.

Ritinėlį apvyniojame kepimo popierius ir virvele, aptepame sviestu. Sukdami ritinėli pilame tešlos padengiant visą ritinėlį. Reikia kepti labai atsargiai, kad nebūtų per karšta ir šakotis nesudegtų. Tešlą pilti sluoksniais vis sukant. Kartais reikia padaryti staigesnius judesius, kad gautume spyglius. Tam reikia įgūdžių, kiekvieną kartą darant vis seksis geriau.

Taip kepame, kol gauname Šakotį. Skanaus.

Šakotis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Sviestą išsukame su cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Maišome, kol ištirpsta cukrus, tada sudedame kiaušinių trynius. Kiaušinių trynius atskiriant nuo baltymų, baltymus suskirstykite į 4 - 6 porcijas, vėliau juos reikės įmaišyti į tešlą.

Palaipsniui beriame miltus, maišydami, kol gauname vientisą masę, tada supilame grietinę ir vėl išmaišome iki vientisos masės.

Baltymų porcijas išplakame ir po vieną dedame į tešlą, kiekvieną kartą gerai išmaišant. Baltymai dedami porcijomis, kad tešla gautųsi puresnė.

Tešlą pasiruošti yra greita ir paprasta, tačiau kepimo technika yra sudėtinga ir užtrunka ilgai. Gali tekti praleisti apie 3-5 valandas prie krosnies.

Iš nuotraukų matote, kad kepama prie krosnies, naudojant specialią įrangą, nes reikia kad šakotis būtų spygliuotas, o vidus tuščias.

Ritinėlio matmenys 45 cm aukštis ir skersmuo 7,5 cm ir 15 cm.

Ritinėlį apvyniojame kepimo popierius ir virvele, aptepame sviestu. Sukdami ritinėli pilame tešlos padengiant visą ritinėlį. Reikia kepti labai atsargiai, kad nebūtų per karšta ir šakotis nesudegtų. Tešlą pilti sluoksniais vis sukant. Kartais reikia padaryti staigesnius judesius, kad gautume spyglius. Tam reikia įgūdžių, kiekvieną kartą darant vis seksis geriau.

Taip kepame, kol gauname Šakotį. Skanaus.

Receptą atsiuntė Virga

Komentarai (6)


  • O tesla sukt geriau rankiniu budu ar galima mikseriu 2017-05-27 16:03

    O tesla sukt geriausio rankings ar mikseriu


  • Remis labai fain as receptas aciu uz aprasima 2017-05-27 15:59

    Dinas receptas


  • Remis 2017-05-27 15:54

    Dinas receptas


  • as 2014-06-20 20:54

    tokiu receptu jaunystej kepiau, tikrai dedavom grietine......skanumelis


  • Lina Latvaitiene 2014-01-13 14:03

    Maximoj ta didele kiausiniu pakuote 30vnt nedaug kainuoja (apie 11lt) o manau sakotis tai cia jau nemazas is tokio kiekio...


  • kiausinis 2012-04-21 20:02

    40 kiausiniu! Is kur tiek pinigo?! :D


Daugiau receptų