Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Šakotis (bankuchenas)
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
šiek tiek citrinų (žievelės)
50 gramų cukraus pudros (apibarstymui)
600 gramų cukraus
30 vienetų kiaušinių
1 stiklinė grietinėlės
600 gramų sviesto
100 gramų sviesto (tepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Su mediniu kotu inde išsukite 600 g. sviesto, tuomet įmuškite trynį, įpilkite po šaukštą miltų ir cukraus ir vėl sukite. Po to vėl dėkite trynį ir pilkite cukrų su miltais, kol įmušite visus kiaušinius ir sudėsite visą cukrų su miltais (po 600 g.). Kai tešla ims tirštėti, įpilkite grietinėlę, vėl išmaišykite, sudėkite citrinos žievelę, išsuktus baltymus. Neturi susidaryti putų. Kartais dar dedama konjako.

Šakotį kepkite krosnyje ar orkaitėje, kur galėsite sukti volą. Kepkite ant medinio, smailėjančio volo, kuris apvyniojamas marle ir sukasi, ant jo po truputį krečiama tešla. Po volu padedamas indas, į kurį pateks nukritusi tešla. Kuo greičiau volas sukamas, tuo didesni ragai gaunasi. Baigus krėsti tešlą, šakotis palaikomas dar valandą orkaitėje.

Šakočio gaminimo procesas ilgas ir sudėtingas.

Iškeptas šakotis pastatomas smailėjančiu galu į viršų.

Šakotis (bankuchenas)

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Su mediniu kotu inde išsukite 600 g. sviesto, tuomet įmuškite trynį, įpilkite po šaukštą miltų ir cukraus ir vėl sukite. Po to vėl dėkite trynį ir pilkite cukrų su miltais, kol įmušite visus kiaušinius ir sudėsite visą cukrų su miltais (po 600 g.). Kai tešla ims tirštėti, įpilkite grietinėlę, vėl išmaišykite, sudėkite citrinos žievelę, išsuktus baltymus. Neturi susidaryti putų. Kartais dar dedama konjako.

Šakotį kepkite krosnyje ar orkaitėje, kur galėsite sukti volą. Kepkite ant medinio, smailėjančio volo, kuris apvyniojamas marle ir sukasi, ant jo po truputį krečiama tešla. Po volu padedamas indas, į kurį pateks nukritusi tešla. Kuo greičiau volas sukamas, tuo didesni ragai gaunasi. Baigus krėsti tešlą, šakotis palaikomas dar valandą orkaitėje.

Šakočio gaminimo procesas ilgas ir sudėtingas.

Iškeptas šakotis pastatomas smailėjančiu galu į viršų.

Komentarai (13)


  • Ligita 2017-06-23 13:39

    Kas cia per nesamone....ingredientuose nera kiek reikia miltu...tai jau toks ir sakotis


  • Pikciurna 2011-02-10 19:29

    %-) :super2: :parselis: %-) :-D :bravo: :aiskinu: :jee: 8-| Puikus kepinys!!! Bet,kad paprastoj orkaiteje galima butu issikepti?????? 8-| :-x


  • jorka 2010-07-25 20:25

    tikrai tik pasvajoti, ;-) nueiti ir nusipirkti,nes nera sansu paciai pasidaryti :bloga: :-(


  • saulius 2010-07-23 10:54

    :-D :bravo: %-)


  • jurga 2010-06-27 00:06

    LB NORECIAU BET ABEJOJU KAD GALI ISEIT ;-(


  • Karina 2010-06-25 23:36

    Mociute kepdavo, manau ir as sugebeciau tik vat volo neturiu... ir nelabai yra sansu gauti...


  • (anonimas) 2009-12-12 12:26

    Maciau buvo moters numeris kuri kepa sakocius. Kur jis dingo? :nezinau: :-?


  • raganyte 2009-11-07 15:09

    Tik pasvajoti ir seile pavarvint mes galim... ;-(


  • (anonimas) 2009-08-13 20:41

    nemanau ar kam iseis sunkoka %-)


  • kepanti 2009-08-13 20:36

    nera sansu orkaiteje iskepti %-(


Daugiau receptų