Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Saldūs bulvių virtinukai
AUTORIUS:
Austėja
INGREDIENTAI:
1 sauja bazilikų (šviežias, smulkintas)
4 vienetai bulvių (saldžiosios)
1 česnakų
1 vienetas kiaušinių
2 stiklinės kvietinių miltų (+ 2 šaukštai padažui)
1.5 stiklinės pieno (nenugriebtas)
šiek tiek druskos
1 valgomasis šaukštas sviesto
1 stiklinė sūris (Ricotta)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Bulves išvirti pasūdytame vandenyje.
Išvirtas bulves gerai sutrinti ir suminkyti su kiaušiniu, sūriu, baziliku bei miltais.
Iš gautos tešlos suformuokite nedidelius gabaliukus ir paspauskite juos šakute.
Suformuotus kleckiukus dėkite į užvirusį bei šiek tiek pasūdytą vandenį ir virkite, kol visi virtinukai iškils į paviršių.
Padažui gilioje keptuvėje arba puode ištirpinkite sviestą ir pakepinkite jame susmulkintą česnaką.
Tuomet supilkite su miltais išmaišytą pieną, paskaninkite druska ir maišant kaitinkite, kol padažas sutirštės.
Paruoštu padažu užpilkite į lėkštes sudėtus virtinukus.
Patiekite šiltus.
Skanaus.

Saldūs bulvių virtinukai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Bulves išvirti pasūdytame vandenyje.
Išvirtas bulves gerai sutrinti ir suminkyti su kiaušiniu, sūriu, baziliku bei miltais.
Iš gautos tešlos suformuokite nedidelius gabaliukus ir paspauskite juos šakute.
Suformuotus kleckiukus dėkite į užvirusį bei šiek tiek pasūdytą vandenį ir virkite, kol visi virtinukai iškils į paviršių.
Padažui gilioje keptuvėje arba puode ištirpinkite sviestą ir pakepinkite jame susmulkintą česnaką.
Tuomet supilkite su miltais išmaišytą pieną, paskaninkite druska ir maišant kaitinkite, kol padažas sutirštės.
Paruoštu padažu užpilkite į lėkštes sudėtus virtinukus.
Patiekite šiltus.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Austėja

Komentarai


Daugiau receptų