Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Saldus sūris
AUTORIUS:
Lina
INGREDIENTAI:
šiek tiek aguonų
30 litrų pieno
šiek tiek druskos
6 arbatiniai šaukšteliai citrinos rūgšties
PARUOŠIMO BŪDAS:
6 kg sūriui.

Pieną užkaitinti beveik iki užvirimo, sudėti citrinos rūgštelę, ugnį sumažinti iki minimumo ir lėtai maišyti, kol sutrauks pieną.
Tada nukaisti, palaukti, kol pravės, pridėti druskos pagal skonį, nusunkti. Sudėti į didelį indą ir sudėti norimus priedus. Kruopščiai išmaišyti, dėti į sūrmaišį, užrišti ir paslėgti.

Saldus sūris

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

6 kg sūriui.

Pieną užkaitinti beveik iki užvirimo, sudėti citrinos rūgštelę, ugnį sumažinti iki minimumo ir lėtai maišyti, kol sutrauks pieną.
Tada nukaisti, palaukti, kol pravės, pridėti druskos pagal skonį, nusunkti. Sudėti į didelį indą ir sudėti norimus priedus. Kruopščiai išmaišyti, dėti į sūrmaišį, užrišti ir paslėgti.

Receptą atsiuntė Lina

Komentarai (27)


  • cheese 2015-07-13 22:59

    ************* zinau dar viena recepta:
    Uzkaitini piena( apie 9 litras) , kai uzkaista, pili nepina stikline acto, pamaisai, o po to į surmaisi ir paslegi ***********
    ♥♡♥♡♥


  • ausma 2013-01-20 22:41

    perskaicius jusu visus komentarus visiskai susimaisiau koks receptas ,koks suris skanus ,na dabar tai problema .O suri noriu pasigaminti ,bet va nemoku :(


  • Renata 2012-08-02 20:41

    norint kad suris prie drobinio surmaisio nepriliptu, ji reikia suslapinti vandeniu, o tada tik pilti y ji, tada niekada neprilimpa.


  • maja 2012-05-03 10:41

    o aš saldų sūrį darau taip: užkaitinu inde pieną iki užvirimo, dedu kmynų arba aguonų nors galima ir nieko nedėti, ir sudedu varškę paprastą rūgščią ir kokią tik norit. ir atsargiai kaitinu kol sutraukia pieną, t.y. pienas pasidaro kaip išrūgos. tada nukošiu, nuvarvinu ir paslėgiu. jokios druskos ar cukraus gink dieve nedėti. Pasūdau pagamintą sūrį jei noriu, jei ne - gerai ir taip.
    Skanaus.


  • daiva 2011-12-05 22:44

    Lb skanus sūris iseina pakaitinta saldų piena beveik iki uzvirimo uzpilti tokį pat kiekį rūgusio pieno ,kai sutraukia supilti i sūrmaiši,paslėgti,nereikia nei rūgštelės nei acto,viskas iš natūralių produktų.Skanaus.


  • neringa 2011-09-27 16:32

    o sūriui pasigaminti būtinai reikia naminio pieno netinka pirktas iš parduotuvės? (nes daugiaaukštyje karvė į balkoną netelpa :-D o:-) )


  • neringa 2011-09-27 16:27

    sveikutės saldžių sūrių mėgėjos norėjau paklausti o kaip daromi sūriai su kondensuotu pienu nes niekur nerandu aprašymo o labai norisi :-) ;-) :mmm: jei nesunku už-rašykit receptą jo.


  • L&M 2011-07-27 14:05

    Nesuprantu, kam jus ta karves tesmeni visos oustot. :nezinau:
    Niekaip nesuprantu. As darau su actu. ir ciki viskas, tik reik neperkaitinti, kad nebutu guminis ir nedakaitinus prikimba prie marles sonu. Rugstele visai ismeciau, ja gamina is juodojo pelesio, tik dar nezinau, is kokio brudo gamina acta. Bet su rugstele koncervuoti agurkai man irgi nevalgomi, pasidare balti. Nu man neskanu.


  • nagi nagi 2011-07-27 13:05

    z\inau tas suris labai skqanus bet jo suvalgyti negaliu daug -mazas skrandzio rugstingumas -as gaminu kitaip senoviskai is rugstaus pieno o paskui ji po kranu ir itrinu druska --jis pasisauseja ir valgau su sviestu ir rupia duona -


  • L&M 2011-01-27 11:34

    [email protected]


Daugiau receptų