Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Saldusis kalnas su medumi
AUTORIUS:
Olga
INGREDIENTAI:
250 gramų cukraus
350 gramų medaus
5 vienetai kiaušinių
4 stiklinės kvietinių miltų
0.5 arbatinio šaukštelio druskos
300 mililitrų aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš kiaušinių, miltų, pieno, 2 arbatinių šaukštelių cukraus, druskos užminkyti tešlą. Tešla turi būti panaši į koldūnų tešlą pagal minkštumą. Palikti 1 val. uždengus šiek tiek drėgnu rankšluosčiu.
Tešlą iškočioti į 1 cm storio gabalą ir supjaustyti į labai mažus kubelius.
Į įkaitintą aliejų nedidelėmis porcijomis dedame tešlos gabaliukus ir kepame, kol taps gražios auksinės spalvos. Iškeptus sudedame į gilų indą.
Iš 250 g cukraus ir medaus ruošiame sirupą. Ant vidutinės ugnies kaitiname medų, palaipsniui beriame cukrų ir maišome, kol cukrus visiškai ištirps.
Karštą sirupą pilame į indą su tešlos gabaliukais ir gerai, bet atsargiai sumaišome. Tada iš gautos masės rankomis, sudrėkintomis šaltu vandeniu, ant plokščios lėkštės lipdome saldžiąją piramidę.

Saldusis kalnas su medumi

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Iš kiaušinių, miltų, pieno, 2 arbatinių šaukštelių cukraus, druskos užminkyti tešlą. Tešla turi būti panaši į koldūnų tešlą pagal minkštumą. Palikti 1 val. uždengus šiek tiek drėgnu rankšluosčiu.
Tešlą iškočioti į 1 cm storio gabalą ir supjaustyti į labai mažus kubelius.
Į įkaitintą aliejų nedidelėmis porcijomis dedame tešlos gabaliukus ir kepame, kol taps gražios auksinės spalvos. Iškeptus sudedame į gilų indą.
Iš 250 g cukraus ir medaus ruošiame sirupą. Ant vidutinės ugnies kaitiname medų, palaipsniui beriame cukrų ir maišome, kol cukrus visiškai ištirps.
Karštą sirupą pilame į indą su tešlos gabaliukais ir gerai, bet atsargiai sumaišome. Tada iš gautos masės rankomis, sudrėkintomis šaltu vandeniu, ant plokščios lėkštės lipdome saldžiąją piramidę.

Receptą atsiuntė Olga

Komentarai


Daugiau receptų