Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Saldusis PAVLOVA
AUTORIUS:
Lina Gudžiunaitė
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Autorius apie receptą: Tobulas ir lengvas, kaip oras morengas. Patiks net ir nemegstantiems Tobulas ir lengvas, kaip oras morengas. Patiks net ir nemegstantiems Lina Gudžiunaitė
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
3 vienetai kiaušinių baltymų
110 gramų cukraus pudros
Kremui:
200 gramų graikiško jogurto
1 valgomasis šaukštas cukraus (arba saldiklis)
1 arbatinis šaukštelis vanilės esencijos
Papuošimui:
4 vienetai kivių
100 gramų besėklių vynuogių
1 vienetas mangų
1 žiupsnelis mėtų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Ikaitinkite orkaitę 160 laipsnių (jei orkaitė dujinė - 140 laipsnių). Paruoškite kepimo skardą - įtieskite kepimo popierių.
2.
Supilkite kiaušinio baltymus į stiklinį indą, beplakant vidutiniu greičiu, po truputi berkite cukraus pudrą. Padidinkite greitį ir plakite, kol masė sutirštės iki standumo.
3.
Naudodami metalinį šaukštą, gautą masę pilkite ant kepimo popieriaus ir suformuokite cilindro formą.
4.
Sumažiname temperatūrą iki 110 laipsnių (90 laipsnių, jei viryklė dujinė).
5.
Kepame 2 valandas arba kol morengas įgaus lengvą kavos atspalvį.
6.
Išjunkite, palaukite kol atvės (apie 1 valandą).
7.
Kol morengas vėsta, į dubenėlį supilame jogurtą, vaniles ekstraktą, suberiame cukrų ir suplakame.
8.
Kremą tolygiai tepame ant jau pravesusio morengo.
9.
Supjaustome vaisius kubeliais, o vynuoges perpus ir barstome ant jogurto kremo sluoksnio, papuošiame smulkintais mėtų lapais.

Saldusis PAVLOVA

Recepto autorius: Tobulas ir lengvas, kaip oras morengas. Patiks net ir nemegstantiems Lina Gudžiunaitė
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Tešlai: Kremui: Papuošimui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Ikaitinkite orkaitę 160 laipsnių (jei orkaitė dujinė - 140 laipsnių). Paruoškite kepimo skardą - įtieskite kepimo popierių.

  2. Supilkite kiaušinio baltymus į stiklinį indą, beplakant vidutiniu greičiu, po truputi berkite cukraus pudrą. Padidinkite greitį ir plakite, kol masė sutirštės iki standumo.

  3. Naudodami metalinį šaukštą, gautą masę pilkite ant kepimo popieriaus ir suformuokite cilindro formą.

  4. Sumažiname temperatūrą iki 110 laipsnių (90 laipsnių, jei viryklė dujinė).

  5. Kepame 2 valandas arba kol morengas įgaus lengvą kavos atspalvį.

  6. Išjunkite, palaukite kol atvės (apie 1 valandą).

  7. Kol morengas vėsta, į dubenėlį supilame jogurtą, vaniles ekstraktą, suberiame cukrų ir suplakame.

  8. Kremą tolygiai tepame ant jau pravesusio morengo.

  9. Supjaustome vaisius kubeliais, o vynuoges perpus ir barstome ant jogurto kremo sluoksnio, papuošiame smulkintais mėtų lapais.

Receptą atsiuntė Lina Gudžiunaitė

Komentarai


Daugiau receptų