Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Šaldytas braškinis desertas
AUTORIUS:
Neringa
INGREDIENTAI:
0.5 stiklinės cukraus (+ 3 šaukštai)
2 stiklinės vandens (verdantis)
120 gramų grietinėlės (plakta)
2 stiklinės sausainių (traškūs riestainėliai, grūsti)
2 stiklinės braškių (šaldytos/šviežios)
0.75 stiklinės sviesto (nesūdytas, ištirpintas)
1 vienetas želės (braškinė, pakelis)
220 gramų sūris (grietinėlės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Grūstus saldžius riestainėlius (kaip parodyta nuotraukoje) sumaišyti su ištirpintu sviestu ir 3 šaukštais cukraus.
Gautą masę paskleisti per visą kepimo formos apačią ir kepti apie 8-10 min. 200 laipsnių temperatūroje.
Iškepus, palikti, kad atvėstų.
Grietinėlės sūrį sumaišyti su 0,5 stiklinės cukraus, maišant palengva supilti plaktą grietinėlę ir viską išmaišyti iki vientisos masės.
Gautą masę supilti ant atvėsusio riestainėlių pagrindo ir palikti, kad apstingtų.
Sumaišyti želė į verdantį vandenį, tada pridėti atšildytų bei pasmulkintų braškių ir palikti apie 10-15 min. atvėsti.
Želei atvėsus, supilti ją ant grietinėlės masės ir padėti į šaldytuvą, kad viskas gerai sustintų.
Deserto viršų dar galima papuošti cielomis braškėmis.
Skanaus.

Šaldytas braškinis desertas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Grūstus saldžius riestainėlius (kaip parodyta nuotraukoje) sumaišyti su ištirpintu sviestu ir 3 šaukštais cukraus.
Gautą masę paskleisti per visą kepimo formos apačią ir kepti apie 8-10 min. 200 laipsnių temperatūroje.
Iškepus, palikti, kad atvėstų.
Grietinėlės sūrį sumaišyti su 0,5 stiklinės cukraus, maišant palengva supilti plaktą grietinėlę ir viską išmaišyti iki vientisos masės.
Gautą masę supilti ant atvėsusio riestainėlių pagrindo ir palikti, kad apstingtų.
Sumaišyti želė į verdantį vandenį, tada pridėti atšildytų bei pasmulkintų braškių ir palikti apie 10-15 min. atvėsti.
Želei atvėsus, supilti ją ant grietinėlės masės ir padėti į šaldytuvą, kad viskas gerai sustintų.
Deserto viršų dar galima papuošti cielomis braškėmis.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Neringa

Komentarai


Daugiau receptų